8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, “kadınlar bizi biz yapan bütün mukaddes değerleri yaşamaya, insan olmaya, anne olmaya ve dahi aile olmaya vesile olan en nadide candır, canandır. Kadınlar ki en letaif hallerine karşın hayatın her anında sabrı, fedakârlığı, vefayı, şefkat ve merhameti yaşatan ve yaşayan edep timsali yârdir, yarendir. Hangi yaşta olursak olalım bir melek misali bizleri koruyan, gözeten, üzerimize titreyen sırdaştır, yoldaştır” dedi.

Annelerin ayaklarının altının cennet müjdecisi olduğunu vurgulayan Şahin, “omuzlarına büyük bir yük alarak bu toprakları Anadolu yapan kadınlarımızdır. Eşitlik ve adalet, Yüreğindeki sınırsız sevgi ve sabırla, bir evi yuva yapan, iş hayatında ürettiği artı değerlerle farkını ortaya koyan kadınların hakkıdır. Amacımız bu konudaki çabalarımızı, farklı projeler ile desteklemektir. Bu anlamda Karaman özelinde kadın ve aile merkezli birçok çalışma, projelerimizin arasında önemli bir yer tutuyor. Aile sistemini güçlendirmek ve devamlılığını sağlamak, sağlıklı çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak, aile içi şiddetin önlenmesi ve ailenin milli, manevi ve toplumsal açıdan önemini evli ve yeni evlenecek çiftlere anlatmak amacıyla Aile ve Sosyal Destek Merkezi (ASDEM) kurulacak. Kadınlara yönelik mesleki kursların verileceği, içinde kütüphane, spor ve dinlenme salonlarının yer alacağı Nefise Sultan Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi kurulacak. Şiddete maruz kalan kadınların çocuklarıyla birlikte geçici kalabilecekleri Kadın Sığınma Evi i̇nşa edilecek” şeklinde konuştu.

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutlayan AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Şahin, “başta hayatımın göz aydınlığı bildiğim annem ve değerli eşim olmak üzere, vatan millet aşkıyla çalışarak, uzun ve uykusuz gecelerde, omuzladığımız davaya ortak olan, yüreklerindeki inancı koyan tüm kadınlarımıza müteşekkirim” diyerek sözlerini tamamladı.