BELEDİYE BAŞKANI YAKINDAN İLGİLENİYOR
 
Başkan Şahin son günlerde İlimizde etkili olan kar yağışı sebebiyle kapanan cadde ve sokakların açılamaması sebebiyle Karaman Belediyesinin eleştirildiğini hatırlatarak başladığı açıklamasında; “Belediye yolları açmıyor diye eleştiriliyor ancak biz biliyoruz ki belediyemiz elindeki tüm imkânları kullanarak yolları açmaya çalışıyor. Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Çalışkan bey bu konuyla yakından ilgileniyor.” dedi.
 
İMKÂNLAR DAHA GENİŞ OLABİLİRDİ
 
Bu durumdan belediyenin ders alması gerekir diyen Başkan Şahin; “Böyle bir kar yağışını hiç kimse beklemiyor olabilir fakat devlet her duruma hazırlıklı olmalıdır. Belediye başkanı da ‘elimizdeki tüm imkânlarla mücadele ediyoruz.’ diyor.  Doğru tüm imkânlarla mücadele ediliyor, bu bağlamda Belediye’nin eleştirilmesi gereken konu kar temizliği değil israf olmalı gereksiz, önceliksiz yatırımlara para harcamaktansa fen işleri garajına 3-4 greyder alınsaydı elimizde ki imkânlar daha geniş olabilirdi ve bu gibi zor durumlarla daha etkin başa çıkılabilirdi. Biz bunları hesap ederek yapılan bazı yatırımların acelesi olmadığını, bunların bir nevi israf olduğunu daha önce aktarmış ve uyarmıştık.” dedi.
 
KOŞ VATANDAŞ, YETİŞ MİLLET
 
“Toplumda bazı kimseler her şeyi devletten beklemeyin çıkın kendiniz temizleyin diyor. İyide eğitim konusunda her şeyi devletten beklemeyelim, sağlık konusunda her şeyi devletten beklemeyelim, İşsizlikle mücadeleyi sadece devletten beklemeyelim, Ekonomide vatandaş kemer sıkmalı, darbeye kalkışılır ‘devlete sızmışlar (kim sızdırdıysa) vatandaş koş’, terör arttı millet nerede, dolar terbiye edilecek halkımız döviz bozdursun terbiye etsin. Peki devlet ne yapacak, bütün bu olumsuzluklara halkı çağıracaksak yöneticiler neden var.” diyen başkan Şahin vatandaşları yılbaşı kutlamamaya bunun yerine çeşitli STK’ların düzenlediği Mekke’nin fethi programlarına davet etti.
 
SEN NE KUTLAYACAKSIN MÜSLÜMAN
 
Başkan Şaban Şahin “İslam tarihi boyunca hiçbir dönemde Hıristiyanlara benzemek maksadı ile kutlanan yılbaşındaki çılgınlıklar, haramlar ve fecaatler yapılmamıştır. İslam dini geldiği günden beri değiştirilmeden ilk saflığı ile elimizdedir. Müslümanlar yılbaşı kutlamaları adı altında Hıristiyanlaştırılma operasyonlarına asla kapılmamalıdır. Onlar Muhammed Mursi’yi zindanda çürütmüş, Abdulkadir Molla’yı Mevlana Nizami’yi ipte sallandırmış, Irak’ı, Mısır’ı Suriye’yi yakmış, İslam Coğrafyasını kan gölüne dönüştürmüş, Ülkemizde nice yiğitleri şehit etmişler onu kutlayacaklar, ya Müslümanlar neyi kutlayacak. Müslümanlarda FETİHLERİN EN BÜYÜĞÜ MEKKE’NİN FETHİ KUTLAYARAK onlara net bir mesaj verecek.” dedi.
 
ÖNCE ALLAH’A(C.C.) İSYAN SONRA DUA
 
Ayrıca yılbaşı dolayısıyla devlet eliyle oynatılan çeşitli piyango ve kumarların da Müslümanlığa aykırı olduğunu belirten Başkan Şahin, açıklamasını şöyle bitirdi. “Kuran-ı Kerim’de hem İslam düşmanlarına benzemenin hem de piyango adı altında halka en geniş şekilde kumar oynatmanın asla caiz olmadığını beyan ederek şunları söyledi. “Yüce Rabbimiz Maide suresi 90. Ayette “Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans oyunları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” buyurmuştur. Adı ne olursa olsun kim organize ederse etsin şansa dayalı her şey kumardır ve haramdır. Kumar, namaz ile dua ile yan yana durmaz, Ümmet bu illetten uzak durmalıdır. Önce Allaha(C.C.) isyan, sonra dua olmaz. İsyandan uzak durarak dua edeceğiz yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmak için.”