Urgan Mahallesi Hal Kahvehanesinde Urgan Sakinlerine hitap eden Şahin; Urgan’lılara Karamanın sahipsiz olduğunu dile getirdi. Şahin; yaptığı açıklamada “Başta bulunan bir idareci eğer Halkına zulmetmez, adil ve hakkaniyetli bir yönetim sergilerse; Allah C.C. bereket ihsan edermiş. Biz buna inanıyoruz, bu yönetim şeklini Milli Görüş Belediyeciliğini kazandığımız yerlerde uyguladık. Başarılar elde ettik. Her ne kadar Belediyeler bizim elimizden çıkmış ve Milli Görüş’ün yönetiminde halen olmasa da, yapılan planlar ve yerli yerinde halkın ihtiyaçlarını önceden tesbit eden ve bunun yanında halkın önünden gidildiği için bir gelenek oldu. Önceden bu planlamalar üzerinde yapılan çalışmalar sayesinde Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştığı için birçok illerimiz bizden ileri durumdadır. Karaman il oldu ama birçok yönden ilçe mantığından kurtulamadı.
En önemli sorunlardan plansızlığımızın göstergesi olan Yap-Boz Belediyeciliğinden kurtulamadık. Belediyecilikte yapılan işlerde yerli yerinde planlamayla gitmesi gereken süreyi tamamlamıyor. Bir yerlere rant aktarma anlayışıyla gidiyor. Kaybedilen yılları telafi etmek, bu kötü gidişata dur diyebilmek, rant aktarmayı bitirmek için geçmişte tecrübe edilmiş geleneği oturtmak gerekiyor. Bunu uygulayabilecek formül bizim elimizdedir. Diğer adaylarla bizi kıyas edin, hem meslek itibariyle olsun hem de Organize Sanayi Bölgesinde kıt imkanlarla maksimum fayda elde ettiğimiz çalışmalarla tecrübelerimiz var. İşi bilmek açısından ehliyet ve liyakat noktasında üstünlüklerimiz; Karaman’a yıllar kaybettirmek değil, katkılar sağlayacak birikimlerimizle hizmet etmeye hazırız” dedi.

Urgan’ın imara açılması ve Hayvancılıkta Besi yerlerinin kaldırılması hususunda sorulan soru üzerine Şahin; “Sizi mağdur etmeden, karşılıklı anlaşarak, rızanızla, toplumun faydası yönünde Besi Damı yerleri göstereceğiz. Belediyede muhatap bulamama gibi bir durum olmayacaktır. Çünkü biz Karaman’da doğduk. Karaman’da kalacağız. Karaman dışında gayri menkulumuz yok. Her zaman yüz-yüze bakacağız. Urgan’daki gayri menkulleriniz sizi mağdur etmeden değer kazanacaktır. Belediye’de her daim sorunlarınız için muhatap bulacaksınız, çözüm bulmuş olarak geri döneceksiniz. Bizimle sahipsizlik ve ilgisizlik sona erecektir.''dedi.