Şahin, yaptığı açıklamasında: “Bu ülkenin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Yavrularımıza ithalatın ne demek olduğunu anlatmak yerine, ülke zenginliklerimizden bahsetmek istiyoruz“ dedi.

Şahin, Yerli Malı Haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün yerli malı denildiğinde aklımıza sadece ülkemizde yetiştirilen yiyecekler değil, yerli ve milli sanayimiz de gelmeli. Yıllardır bir bir satılan fabrikalar, özelleştirmeler ve bunun yanında ülkemizin zenginliğine rağmen ithal edilen bakliyatlar da akıllara gelmeli. Bir ülkenin zenginliği ancak ve ancak milli gelirini kendi faydasına kullanması ile mümkün olabilir.”

“KUTLAMAK YERİNE DÜŞÜNMELİYİZ”

Saadet Partili Şahin, Yerli Malı Haftasının asıl amacının milli kaynakların milli teşebbüsle işletilmesi demek olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu önemli hafta, okullarda şiirler okutarak kutlamanın ötesine geçirilmelidir. Geldiğimiz nokta gösteriyor ki, bu hafta düşünülerek değerlendirilmesi gereken bir haftadır. Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, menşei yabancı olmasına rağmen ‘yerli üretim’ etiketiyle pazar oluşturmakla gerçekleşmez. Yerli üretim ile gelişmek, çiftçimizin gülmesiyle, tarlalarımızın canlanmasıyla, fabrikalarımızın açılarak ürettiklerimizin pazar bulmasıyla hayat bulur. Saadet kadınları olarak bu konunun takipçisi olacağız. Yerli üretimin ve milli kalkınmanın hayat bulması için var gücümüzle çalışacağız.”