Papa’nın ve ABD yardımcısı Biden’in Türkiye’ye gelmesi ile yeni yapılan Ak Saray’a ilişkin basın açıklaması yapan Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin “Türkiye’de ekonomi iyi gitmemektedir. Birçok işaret ve belirtiler kötü bir şekilde hissedilmektedir. Yakın zaman içerisinde çıkan Bedelli Askerlik uygulaması, bunun en yakın belirtilerindendir. Her sene ortalama olarak faiz lobisine 50 milyar(Katrilyon) TL ödenmektedir. Türkiye’nin borcu devamlı olarak büyümektedir. İktidarın borçları ödemek için bulduğu yöntem, yeni borçlar alarak borcu borçla kapama stratejisidir. Hal böyle olunca kısır bir döngü içerisinde iflas etmiş bir AK Parti Hükümeti var. Acilen para bulmak için çareler arıyorlar. Ülkemizde ne varsa yok pahasına satan AK Parti Hükümeti Bedelli Askerlik uygulamasından gelecek paraya umut bağladılar. AK Parti’nin en büyük açmazı, alınan borçların vadesi geldi. Paraya sıkışan bir AK Parti var. Borç Para bulabilmek içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan; ‘ABD Başkan yardımcısı Biden (Baydın) artık benim için bitmiştir’ demesine rağmen, Biden, gülücüklerle karşılandı” dedi.

TAVİZLER KOPARARAK GİTTİLER

“Papa’ya ‘kutsiyetpenahları’ yani kutsiyetine sığınılan kişi ve ‘yücekişilik’ şeklinde mektup yazıldı” diyen Şahin, “Papa, Türkiye’ye davet edildi. Geldi ve gitti. Geldiler-gittiler amma AKP Hükümetini acziyet içerisinde bırakarak, taviz üzerine tavizler kopararak, geleceğimizden alıp- götürerek gittiler. Ne diyordu; Başbakan Davutoğlu, ‘Bedelli Askerliğin çıkması mümkün değil. Fakir çocuğun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz’ diyordu. Aynı konu üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Birileri durup-durup bu işi kaşıyor’ diyordu. Sonra ne oldu, Başbakan Davutoğlu, ‘Bedelli Askerlik 1 Ocaktan itibaren yürürlüktedir’ dedi” ifadelerini kullandı.

AK SARAY’I NEDEN YAPTIRDINIZ

Bir dediği diğer dediğini tutmayan, balansı bozuk bir AK Parti ile karşı karşıya olunduğunu iddia eden Şahin, “Bütün bunlar paraya sıkışmasından ötürü, AK Parti’yi çelişkiler hükümeti haline getirmiş. Son zamanlarda açıklarını kapama ustalıklarında zafiyet göstermektedirler. Mademki bu kadar paraya sıkışıksınız, israf boyutunda Ak Saray’ı neden yaptırdınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kadar zaman kirada oturduk. Hep uzaktan gelip gidiyorduk. Buna bir şey diyen oldu mu? Devlet Başkanlarını caddeleri kapatarak karşılıyorduk. Çankaya yetmiyordu gibi buna benzer ifadeler kullandı” şeklinde konuştu.

Devletin bedelli askerlikte ki bedeli değil, fakir askerin bedelinin ödenmesine dikkat çeken Şahin, “Ülke borç batağında iken, gerekirse soğan ekmek yiyeceksin, kirada oturacaksın, çadırda yatacaksın ama Ak Saray’ı yaptırmayacaksın” diye belirtti.