Kemal Kaynaş Stadyumunda bugün sabah başlayan kongreye mevcut Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç ve Mehmet Sami Şahin adaylık için hazırladıkları listeleri divan kuruluna teslim etmişlerdi.

Gazetemizin edindiği son bilgiye göre Mehmet Sami Şahin’in adaylığının düşürüldüğü ve Feyzullah Tunç’un seçime tek liste ile katıldığı öğrenildi.

Mehmet Sami Şahin’in duruma itiraz edeceği, hukuki yollarla hak arayışında bulunacağı öğrenildi.

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Bugün gerçekleştirilmekte olan AK Parti Karaman Merkez İlçe Kongresinde açıklamış olduğum adaylık vesilesi ile kongrede divana sunduğum listem divan başkanı tarafından kabul edilmemiştir. Demokrasinin inancına sandığın adaletine güvenilmemesi asla kabul edilemez. Adaylığım süresince gece gündüz demeden delege delege gezerek demokrasinin gereğince oy istediğimiz onlarca insan emeğinin vebali çöpe atılamaz. Emek veren o insanların vebalini orada hür iradesi ile seçim yapacak olan delegelerin iradesine ve sandığın adaletine gem vurulması asla kabul edilemez. Gerekli itirazlar şahsım tarafından yapılacaktır. Böyle bir durumun oluşmasından sorumlu şahıslar bunun vebalini onlarca insanın ve AK Partimizin geleceğini belirlemede en büyük hak sahibi olan delegelerin vebalini kimse ödeyemez" dedi.