Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada; Uğurlu’dan Katı atık ücretinin çok küçük rakamlara düşürülmesini istedi.
Şahin, “Yapılmak istenen işler ilk önce hayalle başlar, sonra gerçekleşir. Hayal kurmak, tahayyül edebilmek büyük bir nimettir. Merhum Erbakan Hocamız, Afyon Şeker fabrikası yapılmadan önce, Şeker fabrikası yapılacağını milletimize anlatıyordu.  Bir kısım gazeteciler, bu fabrika için hayal diyorlardı. Afyon şeker fabrikası yapılıp bittikten sonra: Erbakan Hocamız bir basın toplantısı düzenledi, gazetecilere çay ikramında bulunarak basın toplantısı esnasında gazetecilere hitaben; Arkadaşlar, az önce çay içtiniz bu çayın şekeri hayal miydi, gerçek miydi? Gibilerinden gazetecilere ders vermiştir.

Bir yerel gazetede geçen hafta: Karaman Belediye Başkanı Sayın Kamil Uğurlu, ‘Plan Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Lütfi Elvan’ın desteğiyle yeni Karamanı tasarlıyoruz’ ifadesini kullandı. 

Buradan Sayın Uğurlu’ya , ‘Yeni Karamanı Su Faturalarına yansıttığınız Katı Atık Bedeli gibi Karamanlılar üzerinde ek külfet getirecekse hiç tasarlamayın!!!  diyoruz, öncelikli işiniz su faturalarında yansıttığınız katı atık bedeli adı altında ek külfeti kaldırmanız olmalıdır. Biz bunu kanun gereği almak zorunda olduğumuz için alıyoruz şeklinde ifadenize karşılık, Plan ve Bütçe Komisyonu Sayın Başkanının desteğiyle de çok küçük üzerinde durulmayacak rakamlara çekebilirsiniz’.  Tavsiyesinde bulunuyoruz.

Günümüz şartlarında eskiye oranla proje üretmek daha da kolaylaştı. Bir takım işler yapılırken hizmet adı altında maliyetinin çok fazla üstünde bir yerlere rant aktarımında bulunulmamalı. Görünürde eser ya da hizmet olabilir, gerçekte yatan bir yerlere rant aktarılmış olmasıdır. Bu söylediklerimiz Milli Görüş Belediyecilik anlayışında asla yoktur. Onun için Karaman’da insanlarımızın Milli Görüş Belediyeciliğiyle tanışması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Önemli bir husus Belediyeler borçlu olmamalı? Konya da eskiden Milli Görüş Belediyeciliğinde  olduğu gibi;  Borç verebilecek borçsuz belediyeler olmalıdır. Merak ediyoruz Karaman Belediyesinin borcu var mıdır? Yok mudur? Sayın Başkan Kamil Uğurlu’dan açıklamasını istiyoruz.  
Başlangıçta hayalden ve hayalin büyük nimet olduğundan bahsettik. Hayaller gerçekleşebilir, ancak İnsanlarımıza külfet getirmemesi gerekir. Örneğin Efsane Başbakan Erbakan’ın Afyon Şeker fabrikası hayaldi, memleketimize büyük nimet kazandıran gerçekleşmiş bir hayaldi.  Bunu niçin anlatıyoruz;

Geçenlerde; Sayın Başbakana sanal olarak kupa verildi.  Benzine gelen son zamlardan sonra, dünya ülkeleri arasında en yüksek fiyatta benzin kullanan Norveç’i geçerek AKP hükümeti sayesinde  birinciliğe oturdu. Maalesef! Hayaldi! Gerçek oldu!!!

Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi iktidarında ve Belediyecilik anlayışında külfet getirici işler yoktur.  Çünkü Biz, Rantiye’nin değil Halkın fakir-fukaranın hizmetkarıyız. ” ifadesinde bulundu