Kalabalık bir grupla gerçekleştirilen çalışmaya PM. Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ertuğrul, İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver, Milletvekili 1. sıra adayı Av. Saim Sezen, önceki dönem il başkanlarından Alaaddin Işık ve Yüksel Atik, 7 Haziran'da Milletvekili adayları Mustafa Cem Kağnıcı ve Uygar Talay il yöneticileri ve çok sayıda partililer katıldı. 
Ermenek Merkez, Güneyyurt Kasabası, Sarıveliler, Merkez Göktepe Kasabası, Esentepe ve Uğurlu köylerini kapsayan gezide, yapılan toplantılara katılan vatandaşların coşkusu ve milletvekili aday listesinde yörenin tek adayı olan Saim Sezen'e destekleri dikkat çekti. 

Yapılan toplantılarda söz alan konuşmacılar, " Önce Türkiye" diyen bir anlayışla yola çıkan CHP'nin 7 Haziran'dan bugüne kadar sergilediği tutumla ülkenin içinde bulunduğu özellikle terör, dış politika ve ekonomik sorunlar karşısında çözümsüzlüğü değil çözümü savunduğunu, bunu sağlamak için her türlü fedakarlığı yapmayı göze aldığını ifade ettiler. 

Milletvekili Adayı Saim Sezen de yaptığı konuşmalarda "Kendisinin en büyük avantajının insanı sevmek olduğunu, bugüne kadar öğretmen, kaymakam , vali yardımcısı, avukat ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı olarak Türkiye'ye aynı zamanda Karaman'a ve Karamanlı'ya hizmet ettiğini, bundan sonra da 1 Kasım'da iktidar olacak CHP'nin milletvekili olarak hizmete talip olduğunu, bunun da ancak Karamanlı'nın oyları ile gerçekleşeceğini, o nedenle hangi partiden olursa olsun tüm Karaman'dan, tüm hemşerilerinden destek beklediğini söyledi.