TDH Karaman İl Başkanı Emir Musa Beydili yaptığı yazılı basın açıklamasında ;''Sayın Başkanım Mustafa SARIGÜL İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Adaylığı için CHP’ye üyelik başvurusu için iihai Karar 81 İl Başkanları İle beraber 24 Ekim’de Toplantı’da verilecektir,''dedi.

Mustafa Sarıgül’ün, 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için adaylığına, başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nden (TDH) de eğilim çıktı. Mustafa Sarıgül, başkanlığını yaptığı TDH il başkanlarıyla “CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı” konusunda 5 Ekimde Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’de bir toplantı yapmıştık           
        TDH il  başkanlarıyla CHP’den adaylığı konusunda toplantı yapan Sarıgül’e “CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması” eğilimi çıktı. TDH Karaman İl Başkanı Emir Musa BEYDİLİ, “Adaylık için örgütün Sarıgül’ün önünü açması gerekiyor biz de bu toplantıda TDH olarak aday olması durumunda kendisine her türlü desteği vereceğimizi ve desteklediğimizi söyledik” dedi.
Son Gelişmeleri gözden geçirip nihai kararı vermek üzere 24 ekim Perşembe Günü İstanbul’da Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’de İl başkanları ile ikinci kez toplantı yapılacaktır dedi.
Eğer toplantı’da karar verilirse 9 kasım cumartesi günü Ankara CHP genel merkezi önünde il başkanları ile beraber üyelik müracaat dilekçesi verilecektir. Basına ve kamuoyuna duyurulur.