Konuşmasında 2018 yılı bütçesini ve AK Parti iktidarında Karaman’da yapılan yatırım ve hizmetleri değerlendiren Şeker, şöyle konuştu:

"Önce insan" diyerek 2018 yılı bütçesinin üçte 1'inden fazlası sadece eğitim ve sağlığa ayrılmıştır. Sosyal destek ve harcamalara ayırdığımız kaynağı son on beş yılda 1,6 milyar TL'den bu yıl 50,8 milyar TL'ye çıkardık. 2018 bütçesi ekonomik kalkınmayı, milletimizin yaşam kalitesini ve refahını artırmayı hedefleyen, mali disiplinden asla taviz vermeyen şeffaf ve gerçekçi bir bütçedir.

Ülkemiz 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme oranıyla en fazla büyüyen ülke oldu. Yine 2002 yılında sadece 36 milyar dolar olan ihracatımız 156 milyar doları buldu. Yılsonunda ihracatta son yılların rekorunu kırmış olacağız. Millî gelirimizi 236 milyar dolardan 863 milyar dolara çıkardık. Ülke, bizden önce yapılan bütçelerde dükkânını kapatan esnafın yazarkasa fırlatışını, batık bankaların kurtuluşu için çırpınışlarını, memur maaşlarını ödeyemediği için dönemin Başbakanının Amerikan başkanları karşısındaki ezik duruşunu üzülerek gördü.

AK Parti bütçeleriyle ise son on beş yılda ülkemiz 3 kat büyüdü. 3.500 dolardan aldığımız kişi başı millî geliri yaklaşık 11.000 dolara yükselttik. Bütçenin faize giden oranını yüzde 43,4'ten yüzde 8,6'ya düşürdük.

Ülkemizde her alandaki kalkınma ve yatırımlara paralel olarak seçim bölgem, Mevlânâ'nın sevgisi, Yunus Emre'nin hoş görüsüyle yoğurulmuş, kurtuluş mücadelemizin kahramanı Başkomutan Atatürk'ün ata yurdu, cesur, mert Kazım Karabekir Paşa'nın memleketi, Türk dilinin başkenti Karaman’da tüm bu yatırım ve hizmetlerden payını almış, AK Parti iktidarları döneminde çağ atlamıştır.

Geçtiğimiz pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kanalizasyondan baraja, hastaneden okula, altyapıdan yola kadar insanımızın konforunu artıracak, ihtiyacını karşılayacak yaklaşık 1 milyar 260 milyon TL tutarındaki 170 adet tesis ve eser hizmete açılmıştır. Karaman ilimiz on beş yılda bunların da içinde olduğu yaklaşık 12 milyar liralık yatırım almıştır.

Şu an itibarıyla 13 Temmuz 2016'da Karaman Ulukışla hızlı tren hattı, 3 Ekim 2017'de Karaman Lojistik Merkezi, 10 Ekim 2017'de Karaman Havaalanı ve 22 Mayıs 2017'de Karaman Stadyumu'nun ihalesi yapıldı. Kara yolu ağı, havalimanı, yük taşımacılığına olanak sağlayan hızlı treni, teknoparkı, lojistik merkeziyle sanayi şehri olan Karaman'da serbest bölgemizin de 13 Aralık 2017 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak kurulmasını sağlamış olduk. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Ekonomi Bakanımıza, bakanlarımıza ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

Karaman'da hafta sonu yapılan açılışta öz Karamanlı Yunus Emre'nin de dediği gibi "Hepisinden iyice bir gönüle girmektir." sözünün karşılığını soğuk havaya rağmen meydanları hınca hınç dolduran insanların coşkusunda, Cumhurbaşkanımız konuşurken ağlayanların gözyaşlarında, Cumhurbaşkanımızın evinde ziyaretinde öğrenci Hataylı Muhammed'in kucaklamasındaki samimiyetinde, konuşamayan engelli kardeşimiz Enes Güder'in Cumhurbaşkanımıza olan sevgisi nedeniyle, engelli arabasını devirecek şekildeki coşkusunda gördük.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizde, gönül coğrafyamızda ve dünyada nerede bir mazlum varsa, gözyaşı varsa, akan kan varsa sahiplenişine, gözyaşlarını silmesine "Kan akmasın, Aylan bebekler ölmesin." diye çırpınışına, Elif gibi dimdik duruşuna, doğru bildiğini her yerde söyleyişine tüm dünya şahitlik etmekte. Yine, Karamanlı Yunus Emre'nin dediği gibi:

"Miskin Yunus söyler sözün

Yaş doldurmuş iki gözün

Bizi bilmeyen ne bilsin

Bilenlere selam olsun."

Arakan'a selam olsun, Suriye'ye selam olsun, Venezuela'ya selam olsun, Filistin'e selam olsun, Filistin'in başkenti Kudüs'e selam olsun.

Bu akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarıyla Birleşmiş Milletler nezdinde Amerika'ya karşı Kudüs'le ilgili anlamlı bir başarı kazanılmıştır. Hem bu başarının hem de 2018 yılı bütçemizin hayırlı olmasını temenni eder, heyetinizi saygıyla selamlarım.”