Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı, kimi zaman siftah bile yapamadan kepenk kapatan esnafa bir mektup ile birlikte 1 TL siftah parası gönderdi.

Sabah dükkânlarını açtıklarında zarf içindeki 1 TL siftah parasını esnaflardan bazıları, “Demek ki bizi unutmayanlar varmış” diyerek sevindiklerini ve duygulandıklarını ifade ederken, bazıları maddi değeri küçük olabilir ancak içerdiği mana maddiyatla ölçülmez diyerek, verilen siftah parasını saklayacaklarını ifade etti.

Piyasada, bir başka değişle vatandaşta para olmadığından ihtiyaçlarını sürekli ertelediğini, esnafın da bazı günler siftah bile edemeden dükkânını kapattığını belirten Saadet Partili yetkililer, “Siftah bizden” temalı bir çalışma yaptıklarını belirterek, Saadet Partisi iktidarında para musluklarının rantiyecinin cebinden vatandaşın cebine akıtılacağını böylelikle esnafın yeniden kazanabilir hale getirileceğini söyledi.

Bugün iktidarın “esnafa destek” adı altında kredi vererek esnafı sadece borçlandırdığının altını çizen yetkililer, “Esnafa, destek diye kredi veriliyor, bu esasen destek kılıfı ile esnafı borçlandırmaktan başka bir şey değil çünkü esnafa kredi veriliyor ama o krediyi ödeyebilmek için gereken ciroyu yapabilme imkanı verilmiyor. Esnafa esas destek ücretli çalışanların alış veriş yapmasını, piyasaya canlılık getirmesini sağlamak ile olur. Hiç kimse olmayan parayı harcayamaz. Parası olmayan insan ise ihtiyaçlarını sürekli erteler.” dedi.

Yaptıklarını çalışmanın bazı bölgelerde sabote edildiğini ve esnafa ulaşmadığını aktaran yetkililer, Bu çalışmanın genel olarak esnaf tarafından olumlu ve anlamlı karşılandığını belirtti.