Süheyl Batum geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP merkez ilçe Başkan yardımcısı Lütfi Abay'ı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirttikten sonra yaptığı konuşmada; "Anayasa ve siyaset üzerine konuşacak olursak, Çok zor ve ilginç bir süreçten geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer olarak her gittiğim yerde bunu görüyorum ve görmeye devam edeceğimi umuyorum. 90 yıl önce bu ülke bu topraklar bu anadolu yine aynı şekilde zor günlerden geçiyordu. O günlerde o dönemin sorumlusu olan insanlara Avrupalılar; "sevgili padişahımız sen dünyanın yetiştirdiği en büyük adamsın senin sayende Bu Osmanlı ilerleyecek bütün sorunları beraber çözeceğimizi bu toplantımızda gördük" diyorlardı. Hatırlayın Islahat Fermanını Türkiye hangi koşullarda yaptı. Aynısını şimdi Obama ile Tayyip Erdoğan'da görüyorum. Başka bir ülkede bu anlaşmalar olsa zorlanacaklardır. Fakat biz ülke olarak hainede, siyasetçinin iş birlikçisinede alışkınız. Bunu biliyoruz Recep Tayyip Erdoğan'a gelinceye kadar bu ülkede kaç tane işbirlikçi çıktı."dedi. 

Kurdukları Kampta Silahlı Muhaliflerin Fotoğrafları Yayınlandı

Batum konuşmasının devamında; Dikkat ederseniz konuştukları konu iki tane; Esad ve Açılım. Dün milleti kandırma ihtiyacını hissederek birşeyler söylerler mi diye bekledim. Fakat Reyhanlı ile alakalı sadece kısa bir cümle kuruldu. CHP Suriye politikasında Hükümete başından beri aynı şeyi söyledi; Sen bu ülkenin tüm bireylerinin yaşamından refahından can güvenliğinden ve mal güvenliğinden sorumlusun.

Amerika karşılığında mükafat verecek diye komşu bir ülkeye karşı koydunuz. Dikdatörse karşı koy, 'Allah kahretsin' de. Ama onların çapulcularını buraya toplayıp silah verip üniforma verip asker diye oraya gönderme. Buraya kamplar açtılar. Gazeteciler bu kamplarda çapulcuların asker diye eğitildiğini gösterdi. Bunun üzerine; Sizene, sizemi kaldı bu işler dediler.


Çocuğuna Gemicik Kendine Pırlanta
Batum devamında; Van'daki depremzedelere vermediğiniz çadırları bunlara veriyorsunuz dedik. Sizemi kaldı dediler. Tayyip ilk başlarda başka gemiciklerde alırım çocuğa veya pırlantalarda alırım diyerek daha kötüsünüde söylemek istemiyorum artık bu düşünceler içinde dediki; ben gider savaşırım onlarla dedi. Yapma gitme dış ülkelere dedik Ama sonunda ne oldu Reyhanlıda sayısını bilmediğimiz kendi söyledikleri Kimlikleri tespit edilmiş olan 51 kişi hayatını kaybetti. Dün bekledim, Obama'dan bu olayla alakalı bir açıklama gelecekmi diye sadece şunu söyledi; 'Yaptıklarınızın tamamen arkasındayız çokta üzülüyoruz.' "dedi.


Gemicik İçin Ülkeye Büyük Acılar Yaşattın

Başbakan'ın yaptığının suç olduğunu vurgulayan Batum; "kendi çıkarmış olduğu TCK 306. maddesine göre; Eğer bir devlete Hasmane tutum ve davranışlarda bulunursan ve onun karşılığında sana misillemede bulunulur ve insanların ölürse 12 yıla kadar cezaya çarptırılırsın diyor. Eğer bunun sonucunda savaş olursa ömür boyu hapis cezasına çar