AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik, Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Senatosu'nda kabul edilmesiyle ilgili, "Fransa Parlamentosu'nun, Fransa tarihine kara bir leke olarak geçecek bir karara imza attığını" ifade etti.
Atik, yaptığı yazılı açıklamada;
   Alınan kararın her türlü insani değere aykırı olduğunu belirterek, "Bu karar Fransa'nın kendi iç hukukuna dahi aykırıdır. Tarafı olduğu Avrupa Birliği müktesebatına aykırıdır. Bu karar nedeniyle Avrupa İnsan Hakları sözleşmesini açıkça inkâr eden Fransa'nın Avrupa Birliği'nde de yeri de yoktur.
Bu asılsız iddianın bazı ülkelerde seçim malzemesi haline getirildiğini belirten Atik, şöyle devam etti:
   12 Mart'ta Fransa'da seçim yapılacak olmasından dolayı, burada siyasi ve ekonomik olarak etkili olan Ermeniler'den destek meselesi vardır. Fransa, Kuzey Afrika bölgesini arka bahçesi gibi telakki ederken, son dönemde o bölgede Türkler'in etkinliğinin arttığını gördü. Bizim yetkililerimiz Kuzey Afrika ülkelerine gittiğinde miting havasında karşılandı. Bu ülkelere Fransa'dan Nicolas Sarkozy gittiğinde aynı muhabbet ve sevgiden eser yoktu. Türkiye'nin uluslararası arenada yükselmesi, etkin hale gelmesi, 150'den fazla ülkenin desteğini alması, Fransa'yı rahatsız ediyor. Bizi rakip ve etkin güç olarak gören Fransa, uluslararası ilişkilerinde ahlaki esasları yok sayıyor. Türkiye ile ilişki kurarken manevra yapmak için terör ve Ermeni meselelerini kullanıyorlar.
   Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Türkiye'de bu konunun tüm tarafları yoğun biçimde incelenerek gerekli çalışmalar en etkili biçimde elbette yapılacaktır. Fransa'da yasa teklifine karşı oy kullanan senatörlerin Anayasa Konseyine başvurmaları için gerekli girişimler siyasal ve diplomatik her açıdan sürdürülmektedir. Yapılan, Türkiye düşmanlığı üzerinden oy devşirme çabasıdır. Türk milletini bu yanlış ve gerçek dışı kararla yargılayabileceklerini sananları bir kere daha tarihlerini incelemeye davet ediyoruz. Toplumlar bilinçleniyor, örgütlü toplumlar bunları nesilden nesile taşıyacak ve haklıyla haksızın en güzel şekilde aydınlanacağı günlerin çok uzak olmadığı düşüncesindeyim.
   Alınan kararla esas amacın yeniden Yükselen değer olan Türkiye'yi uluslararası alanda yıpratmayı hedeflediğini kaydeden Atik, Bu ucuz siyaset hamlelerine hiç kimse kanmayacaktır. Siz ne yaparsanız yapın, tarihi gerçekler değişmeyecektir. Siz ne yaparsanız yapın, bu millet şanlı ve temiz tarihine uygun yükselişine devam edecektir, dedi.