Karaman Ak Parti İl Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıyna Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı parti yöneticileri ve parti üyeleri katıldı.

Toplantıda 24 Mart 4. olağan kongerisine  yönelik işleyişten bahseden İl Başkanı Süleyman Atik;’ 8 Mart 2012 tarihinde genel merkez teşkilat birim başkan yardımcımız Mehmet Müezzinoğlu beyefendi bizi telefonla arayarak 24 Mart tarihinde Karaman il kongresinin yapılacağını bize beyan etti. Bu çerçevede 9 Mart yani birgün sonrası  bize net tarih verildi. Bu tarihten sonra yönetim kuruluna hazirun listemizi gönderdik. Akabinde bu süreç içersinde genel merkez tarafından değerlendirmeler yapıldı. Malumunuz 11 Mart tarihinde Karaman il teşkilatımızda bir temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklama neticesinde teşkilat içerisinden giren birkaç arkadaşımızın Yunus Gök, Kerim Dereli, Keramettin Özden gibi, kardeşlerimizinde değerlendirilmei noktasında genel merkeze isimlerinin verilmesi ile beraber genel merkezimizin yaptığı değerlendirmeler ve incelemeler sonucunda Kerim Dereli ve Süleyman Atik olarak iki adayın değerlendirileceği noktasında genel merkez teşkilat başkanlığımızın bir kararı, bir takdiri oldu. En son 20 Mart saat 14.00 civarı genel merkez teşkilat başkanlığımızdan tekrar arandık. Bu çerçevede Kerim kardeşimizle bizimle olan aradaki değerlendirmeyi neticelendirdiklerini ve karanın bizlere ifadelendirileceğini söyleyerek bizi genel merkeze davet ederek Merkez ilçe başkanımız Celalettin Güngörer, Kerim Dereli ve ben olmak üzere dün akşam saatlerinde genel merkezdeydik.

Bu çerçevede Genel merkezimizin yapmış olduğu son değerlendirmeleri de ortaya koyarak, hali hazır devam eden il başkanı Süleyman Atik’in tekraren 4. Olagan kongrede il başkanı olarak genel merkezin adayı olarak devam etmesi ile ilgili kanaatini, düşüncesini, Merekez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer ve aday adayı noktasında Kerim Dereli arkadaşımızın yanında durumun bu çerçevede olması gerektiğini kendilerine ifade ettiler. Bu süreç işlemeye devam ediyor. 24 Mart tarihinde Demosan otelde cumartesi günü 4.Olağan kongremizi  birlik, beraberlik, kardeşlik  duyguları içerisinde ilçe teşkiltımız, kadın kolları, gençlik kolları teşkilatlarımızla birlikte tüm teşkilatımızla beraber bize gönül veren destek veren, tüm delgelerimizle beraber inşallah,orda icra edeceğiz,''dedi.

Atik hiç kırılmadan, darılmadan bir seçime gittiklerini belirterek;'Her ne kadar adaylar çıkmıs olsada adaylar çıkabilecek olsada buda onun en demokratik hakkıdır. Biz genel merkezin taktirini kendimize düstur bilir bu çerçevede teşlikat bilinci içerisinde hareket etmeyi kendimize şiar edinmiş bireyleriz,'dedi.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu konuşmasında; ‘Hizmet üretmek için ahenk, uyum şarttır.Parti teşkilatlarının birbirleri ile uyumlu bir şekilde çalışmaları sonucunda hizmet ürer. Biz il teşkilatımızla belediye olarak son derece ahenkli bir çalışma içerisindeyiz. Dolayısıla genel merkezimizin yaptığı bu takdiri uygun, yerinde buluyoruz. Bu uyumun devam etmesi taraftarıyız’  dedi.

Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Kadın kolları başkanı Emine Şimşek ve Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı İl Başkanı Süleyman Atik'e desteklerini açıkladılar.