"Siyaset Akademisi gerek AK Parti teşkilatlarına, gerekse teşkilatların dışında AK Partili olmayan vatandaşlara da açık bir şekilde gerçekleştiriliyor."

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,

"Siyaset Akademisi gerek Ak Parti teşkilatlarına, gerekse teşkilatların dışında AK Partili olmayan vatandaşlara da açık bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bana göre Türkiye'de diğer siyasi partilerin örnek aldıkları, hatta takdir ettikleri, bazen de takip ettikleri ve yine sadece siyasi teşekküllere ve siyasi partilere değil, aynı zamanda bir çok akademiye de örnek olan bir süreç" dedi.

Soylu, Ak Parti tarafından Karaman'da düzenlenen "Siyaset Akademisi - Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler" programında, ülkenin birçok noktasında gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nin, Ak Parti'nin siyaset mekanizmasını kuvvetlendirmek için kurulduğunu söyledi.

Akademideki insanların siyaseti takip ederken, anlamlı bir şekilde siyaseti bilginin üzerine inşa etmelerini amaçladıklarını vurgulayan Soylu, "Akademi gerek Ak Parti teşkilatlarına, gerekse teşkilatların dışında AK Partili olmayan vatandaşlara da açık bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bana göre Türkiye'de diğer siyasi partilerin örnek aldıkları, hatta bazen takdir ettikleri, bazen de takip ettikleri ve yine sadece siyasi teşekküllere ve siyasi partilere değil aynı zamanda bir çok akademiye de örnek olan bir süreç" diye konuştu.

-Mart'ta 14. dönem başlayacak-

Siyaset Akademisi'nde 12. dönemin bitirilip, 13. döneme başlandığını ve 23 ayrı bölgede 5 bin 400'e yakın katılımcıyla şubatın başına kadar 13. dönemin tamamlanacağını belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Akademiden yaklaşık 48 bin mezun verildi. Hemen akabinde martta 14. dönem başlayacak. 2014 Mart seçimleri öncesi 2 Siyaset Akademisi daha düzenlenecek. İnşallah bu siyaset akademileriyle birlikte ülkemizde siyaset merkezlerinin kuvvetlenmesi ve güçlenmesi üzerine, AK Partinin temellendirdiği, esas itibarıyla demokrasinin de kuvvetleneceği bir anlayışı hep birlikte ortaya koyacağız. Bu derslerin içerisinde; bir taraftan yakın siyasi tarihimizin çok iyi anlatıldığı, hem uluslararası ilişkilerin hem ekonominin hem de bütün bunları tamamlayabilecek şekilde Türkiye'deki demokrasi gelişiminin örtüştüğü teorik dersler var. Bunların yanı sıra bir tarafta da kişisel gelişim derslerini partililerimiz veya dışarıdan Siyaset Akademisi'ne katılan arkadaşlarımız için sunuyoruz. Siyasette nasıl adım atmalılar, insanların, toplumun karşısına nasıl gelmeliler, meselelerini nasıl sunmalılar, bütün bunların anlatıldığı ve değerlendirildiği bölümler de var."

Soylu, akademidekilere belediyelerden veya özel idarelerden katılımcılarla yerel yöneticiler tarafından ders verileceğini dile getirdi.

Yerel yöneticilerin katılacağı derslerde, belediye nasıl idare edilir, buradaki genel kurallar nelerdir, imar nasıl şekillenir, meclis nasıl toplanır gibi fiili eğitimlerin verileceğini anlatan Soylu, "Bazı arkadaşlarımız Ankara'daki çalışmalara çağrılacak. Siyaset güçlü olursa, demokratik bütün sütunlar kendi ayakları üzerinde durur ve güçlü olurlar" dedi.