Ramazanın huzur ve bereketi vatandaşlarımızın olgunluğu ile birleşince ortaya çok güzel bir manevi havanın çıktığını ifade  eden Karaman  Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, gezip dolaştığı ve ziyaret ettiği yerlerde karşılaştığı manzarayı bu şekilde ifade etti;
''Ülkemizde siyaset denince vatandaşların aklına, seçim zamanlarında kendilerinden oy istemeye gelen ancak sair zamanlarda ortalıkta pek görülmeyen bir siyasetçi profili gelmekte.  Ak Parti ile bu anlayışın çoktan terketmiştir'' diyen Elvan, TBMM’deki görevinin dışında tüm zamanını vatandaş ve hemşerilerinin yanında geçirmeyi tercih ettiğini söyledi.


Halkın içinde onların dertlerini ve sıkıntılarını birebir dinleyerek sorunlara ve taleplere çözüm bulmaya çalıştığına vurgu yapan Elvan, birkaç gündür Taşeli bölgesinde yaptığı Ramazan ziyaretleri sırasında vatandaşların büyük bir coşku ve heyecanıyla karşılaştı.
Önceki gün Ermenek’te gece yarısına kadar çarşı merkezinde bulunan tüm kahve, park ve bahçelerde bulunan vatandaşlarımızın yanlarına gidip her birinin elini sıkarak onlarla sohbet eden Elvan, bugüne kadar vatandaşlarımızı aldatmadıklarını bundan sonrada aldatmayacaklarını, verdikleri her sözün de arkasında olduklarını ifade etti.
Takım tutar gibi parti tutma anlayışının artık terk edilmesi gerektiğine vurgu yapan Elvan, kim hizmet ediyorsa kim bu milletin bugününe ve yarınına yatırım yapıyorsa onun desteklenmesi gerektiğini söyledi.  Taşeli bölgesinin gelecekte önünün açık olduğuna da değinen Elvan, bu bölgenin Akdeniz sahiline çok daha hızlı ve rahat ulaşımını sağlamak için yapılan yol çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Özellikle turizm ve ticari anlamda bölgeye ciddi bir katma değer katacak olan Sarıveliler-Alanya yolunun Kuşyuvası mevkinin tünellerle geçileceğini, Karaman–Alanya arasının 2.5 saat olacağını dile getiren Elvan, 200 milyon Türk Lirasına mal olacak olan yolun, bölgenin kalkınmasına da ciddi manada yardımcı olacağını sözlerine ekledi.