Sarıgül, Karaman M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, parti olarak af talebinin siyasi bir talep değil, tamamen vicdani bir talep olduğunu söyledi.

Salgın koşullarında esnafların büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Sarıgül, "Esnaflar çeklerini, senetlerini ödeyemediler. Başlarına büyük sıkıntılar geldi. Yine ülkemizi bölmek isteyen hasetler, fesatlar, münafıklar ve şer güçler, şuanda gençlerimizi uyuşturucu batağıyla karşı karşıya bıraktı. Birçok gencimiz uyuşturucu batağına saplandı. O nedenle çocuklar için affet Türkiyem."

Bir gazetecinin "CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yaptığı bir açıklama vardı 'HDP'ye bakanlık verilebilir' diye buna İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de bir tepki gösterdi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Sarıgül; şunları söyledi:

"Biz Türkiye Değişim Partisi olarak takdir edersiniz ki diğer siyasi partilerin iç işlerine karışamayız. Sayın Gürsel Tekin uzun yıllar siyasetin içerisinde, siyasetin her kademesinde görev yapmış uzun yıllardan beridir de milletvekilli koltuğunu başarıyla koruyor. Sayın Gürsel Tekin bir açıklama yaptığına göre altı boş bir açıklama olduğunu tahmin etmiyorum. Sayın Gürsel Tekin'in açıklaması kendi bulunduğu siyasi partiyi bağlar. Kendi yetkili kurulları bunu en iyi şekilde değerlendirecektir."

Fransa Cumhurbaşkanın "Yunanistan'ın Yanındayız" diye açıklama yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna ise Sarıgül, Fransa Cumhurbaşkanını Türkiye ile dost olmaya davet etti.

Sarıgül, şunları kaydetti:

"Fransa Cumhurbaşkanın 'Yunanistan'ın Yanındayız' diye açıklama yapmasını esefle karşılıyorum. Üzüntüyle karşılıyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz bütün komşularımızla barış içerisinde yaşamasını arzu eden çok büyük bir milletiz. Görüyorum ki Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron tarihe bakmamış Gaziantep'e bakmamış. Atalarımı, dedelerimiz, ecdadımız yıllar önce Gaziantep de nasıl Fransız'a bir Osmanlı tokadı attılarsa gerekiyorsa o tokadı Macron'a hatırlatmak isterim. Macron da Yunanistan Başbakanı Miçotakis de bilsin ki ayıdan post Amerika'dan dost olmaz. Miçotakis Amerika'ya, Fransa’ya güvenmesin Türkiye ile dost olmaya baksın. Yunanistan Parlamentosu önüne geldim ve Miçotakis 'e hatırlattım. Sayın Miçotakis biz barış istiyoruz siyaset adamları savaş istemez barış ister Sayın Miçotakis Fransa'dan da Amerika'dan da sana fayda vermez. Türkiye ile dost olmaya bak."

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını nasıl buluyorsunuz" sorusuna ise Sarıgül, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda benim tabi ki bir şey söylemem doğru olmaz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 657 sayılı Devlet Personeli Yasasına göre devletimizde uzun yıllar görev yapmıştır. İlgisiyle, becerisiyle dürüstlük anlayışıyla Cumhurbaşkanlığı görevini her Türk vatandaşı gibi hak ettiği gibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanlığını hak eden isimlerden bir tanesidir. Kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.