Mart 2019 Yerel Seçimleri için AK Parti’den Karaman Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Tekin Koleji Kurucusu Fatih Tekin, Parti Toplantı Salonunda Karaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Tekin, görev verilmesi halinde azim ve kararlılıkla mücadele edeceğini ve projelerini uygulamaya geçireceğini ifade ederek şunları söyledi;

“Sayın genel başkanımızın özellikle vurguladığı yeni sistemde nitelikli siyasetçilerin olacağı, liyakatin esas alındığı bu dönemde siyasette bize ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle yola çıkmış bulunmaktayız. Partimizin belirleyeceği takvim çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz. Geçmişten günümüze Karaman'a katkı sağlamış Belediye başkanlarımıza, mevcut belediye Başkanımıza, partimize gönül vermiş il ve ilçe başkanlarımıza ve yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

Ticari faaliyet birikimime dayalı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, belediyeler her bölgenin bir işletmesidir ve bu işletmeler iyi değerlendirildiği takdirde kentler; mimari, sosyal, kültürel, ve güvenlik gibi birçok alanda gelişir. Belediyeler işletme gibi çalışırsa gelir getirerek kentlerine katkı sağlar. Görev verilmesi halinde azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz ve projelerimizi uygulamaya geçireceğiz.”

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İYİ YETİŞMİŞ BİR NESİL!"

Hedef ve projelerinden de bahseden Tekin, “Öncelikli 'hedefimiz iyi yetişmiş bir nesil!' Son günlerde özellikle ailelerin yakındığı konulardan biri de Karaman'da güvenlik sorunu, çocuklar kapının dışına çıktığı anda ebeveynler kaygılanmaya başlıyorlar! Yılların eğitimcisi olarak, Toplumun refah seviyesini yükseltme yolunun, öncelikle yeni nesilden geçtiğini biliyor ve onlar için yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Doğru eğitim teknikleri kullanırsanız sokakta işlenen suç oranı düşüyor, bilimi esas alacak ve Karaman'ı böyle yöneteceğiz. Karaman'ın gençleri, kadınları ve çocukları bunu hak ediyor." Her ay görüş gözetmeksizin Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek Toplum için proje üretimine katkı sağlamalarını tavazzuh edeceğiz.

"KARAMAN'A SIĞAMIYORUZ!"

Karaman merkezde bir cadde ve ona bağlayan 4 cadde üzerine kurulmuş ve bu şekilde de faaliyet göstermeye devam etmektedir. 150 bini aşkın nüfusun hemen hemen hepsi bu merkeze gelmekte, bu alanları kullanmaktadır. Bu durum da beraberinde bir trafik sorunu oluşturmaktadır. Giderek artan araç sayısı, bu bölgelerde park sorununa dönüşmekte ve trafiği aksatmaktadır. Şehrimizin şehir olduğunu caddelerimizi arttırarak ve şehir faaliyetlerini her bölgeye dağıtarak, her bölgeye açık- kapalı otopark yaparak yani çevre merkezler oluşturarak şehirleşmeye hatta globalleşmeye büyük adımlar atacağız. Karaman Trafiğinde en önemli sorunlardan birisi de trafik ışıklarıdır. Gün gün büyüyüp gelişmekte olan Karaman'da trafik Işıklarının sayısı da oldukça geride kalmıştır. Trafik ışığı olması gereken birçok yerde olmadığı için olası kazalar önlenememektedir. Aday ve başkan olduğum takdirde öncelikle trafik Işıkları sürelerini düzenleyip, gerekli her noktaya ışıklandırmalar yapacağız.” dedi.

FATİH TEKİN KİMDİR?

EĞİTİM BİLGİLERİ

OKULLAR

MEZUN OLDUĞU OKULUN ADI

BÖLÜMÜ

YERİ

MEZUNİYET YILI

SÜRE

İlkokul

Seydişehir Merkez İlkokulu

Seydişehir

1991

5 yıl

Ortaokul

Seydişehir İmam Hatip Ortaokulu

Seydişehir

1994

3 yıl

Lise

Seydişehir İmam Hatip Lisesi

Seydişehir

1997

3 yıl

Lisans

Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi

Biyoloji Öğretmenliği

Bakü / Azerbaycan

2004

5 yıl

14.01.1980 tarihinde Konya’nın Seydişehir ilçesinde dünyaya gelmişim. İlkokulu Merkez ilkokulunda okuduktan sonra Anadolu İmam Hatip Lisesinde ortaokul ve lise tahsilimi devam ettirdim. 28 Şubat mağdurluğumdan dolayı eğitim hayatıma Azerbaycan / Bakü’de devam ettim.

Bakü’de bulunduğum yıllarda; Okul Başkanlığı ve Türk Birliği Başkanlığı yaptım. 2007 yılında Karaman iline bir özel öğretim kurumunun ortağı olarak gelip Karaman’da ikamet etmeye başladım. Aktif ve sosyal kişiliğimle kısa sürede Karaman’da her kesim ile beşeri ilişkilerde başarılı oldum. 2010 yılında ortak olarak başladığım özel öğretim kurumunu tamamını devir alarak çalışmalarıma devam etim. Süreç içerisinde Karaman’ın üç farklı bölgesine eğitim merkezi kurdum. 2015 yılında Tekin Temel Lisesi ve 2017 yılında Tekin Anadolu Lisesi ve Tekin Ortaokulu Kurumlarını açarak Karaman’da eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmekteyim.

2007’den bu yana Karaman’da 20.000’i aşkın öğrenciye öğretmenlik yaparken 40.000’den fazla veli ile de teşri mesailerde bulundum. Eğitim Öğretimin yanı sıra Karamandaki diğer işletmelerimiz ve Kastamonu’da kömür ticaretine de devam etmekteyiz.

Evli ve iki çocuk babasıyım. Siyasetle üniversitenin ilk yılı itibari ile tanıştım ve gönül verdiğim davamdan hiçbir zaman vazgeçmedim. 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yolu, yolumuz; mücadelesi, mücadelemizdir!