Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, hafta sonunu Karaman’da geçirdi. Partisinin il binasında düzenlenen toplantıya, MHP MYK Üyesi Sami Uzun, 21. Dönem Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç, MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, İlçe Başkanı Oktay Yılmaz ve partililerde hazır bulundu.
Yerel seçimler için çalışmaları sürdürdüklerini ve halk buluşmalarını yaptıklarını belirten Reşat Doğru; “Partimiz seçimler öncesinde ince eliyor, sık dokuyor. Yüce Türk Milletinin manevi değerlerini koruma adına hedeflerimiz vardır. Adaylarımızın da kendi bölgelerinde benimsenen kişiler olacağını biliyoruz. Seçimlere hazırlanıyoruz.”dedi. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Doğru,
“Ülkemiz her geçen gün küresel güçlerin oyunlarına alet olmak için, süratle, pervasızca, sürükleniyor. Karabulutlar, ülkemiz etrafındaki devletleri sararak, bize doğru yaklaşıyor. Bunun karşısında her türlü tedbirleri alması gereken, AKP hükümeti ise maalesef olayları geçiştirerek, hiçbir önlem almamakla direniyor. Yanlış teşhisler ile ortamı daha fazla geriyor. Türkiye’yi önü sonu belli olmayan maceralara doğru sürüklüyor. Bütün bunların karşısında yüce Türk Milleti yüreğini yakarak, acı içerisinde olan biteni takip etmeye çalışıyor.
Ancak ülkemiz etrafı yangın içindeyken ve vatanımızın bir parçası PKK terör örgütü elemanlarınca işgalde iken, AKP iktidarı ve onun başı Recep Tayyip Erdoğan ise her şey güllük gülistanlık göstererek milletimizin zekasıyla alay ediyor.
Sözde çözüm oluyor, barış geliyor, süreç ilerliyor denilerek PKK ve BDP’nin istekleri bir bir yerine getirilmeye çalışılıyor. Ayrıca bunların yanında dış politikada iflasla karşı karşıyadır. Suriye, Irak, Mısır İran Azerbaycan Rusya ile gittikçe derinleşen birçok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Bütün bunların yanında 12 yıllık AKP iktidarında, işsizlik arttı. Vatandaş borçlandı. Halk kartzede oldu. 202’de kredi kartı sayısı 6 milyon, 2013’de bu sayı 56 milyona çıktı. Aileler borç içinde nefes alamamaktadır. Ülkemizde özelleştirilmeyen neredeyse hiçbir yer kalmamıştır. 2002-2013 AKP iktidarı 46,1 milyar dolar özelleştirme yapılmıştır.”dedi.
Yapılan ağır tahribatı, yıkımın hasarın siyasi temsilcilerine mutlaka sandıkta hesap soracaktır. Vatana, millete bayrağa değerlerimize sahip çıkacaktır. Bize vatan, ülkümüz toprağımız her şeyimizdir. Vatan bölünmez, ayrılma, küçültülemez bir bütündür. Resmi dilimiz Türkçe’dir. Başkentimiz Ankara’dır. Bayrağımız al bayraktır. Marşımız İstiklal Marşı’dır. AKP iktidarı ve onun ortak taraftarları ne yaparsa yapsınlar, biz milletimizle beraberiz.  24 Ocak 2013’de Osmanlıların kuruluş kasabası olan Söğüt’te başlayan seçim çalışmalarımız vatanımızın, her köşesine ulaşacak ve layık olduğu başarıya da mutlaka ulaşacaktır.”dedi.

MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu;
“ADAY OLACAK YÖNETİCİLERİMİZ AY SONUNA KADAR İSTİFALARINI VERECEK”
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Yerel seçimlerde aday olacak olanlar için parti içi takvim sürecinin belirlendiğini belirtti. Hatipoğlu bu konuda;
“Partimizde İl, İlçe Beldelerde Başkanlık yapan arkadaşlarımız parti içi takvimimize göre bu ay sonuna kadar istifalarını bildirecekler. Genel Merkezimizde oluşan Komisyonla birlikte bölgelerin raporları Komisyonda analiz edilecek. Ve adaylarımız belirlenecek. Bizlerde Karaman’da MHP olarak seçim çalışmalarımıza daha da ağırlık verecek ve Karaman halkımızın benimsediği istediği adaylarımızla seçimlere gireceğiz.”dedi.