AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için projelerine devam ediyor. Ertuğrul Çalışkan Modern bir tren garı inşa edecek ve o bölgede geniş çaplı bir çevre düzenlemesi yapacak.
Ertuğrul Çalışkan Karaman’ı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için projeler üretiyor. Ertuğrul Çalışkan Modern bir tren garı inşa edecek ve o çevre de geniş çaplı bir çevre düzenlemesi yaparak o bölgenin çehresini değiştirecek. Çalışkan ‘’ Karamanı yaşam kalitesi yüksek bir şehir haline getireceğiz. Bunun için gece gündüz demeden projeler üretiyoruz. Karaman daima geleceğe emin adımlarla yürüyen modern bir şehir olacak. Temelini attığımız hızlı tren projesinde sonra o bölge de büyük bir kalkınma  ve çevre düzenlemesi hamlesi yapacağız. İlk olarak garımızın tarihi dokusuna zarar vermeden modern bir hale getireceğiz. Daha sonra o bölge de geniş çaplı bir çevre düzenlemesine başlayacağız. Sosyal alanlarla parklar kavşaklar alt geçit üst geçitler yapacağız. O bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağız. Projelerimizle bambaşka bir Karamanı inşa edeceğiz ‘’ dedi.
Ertuğrul Çalışkan’ın Tren Garı Projesi;
Tren garını daha modern ve daha kullanışlı hale getireceğiz. Ankara-Konya-Karaman-Mersin-Adana hızlı tren çalışmaları kapsamında TCDD Genel Müdürlüğü ile birlikte mevcut tren garımızın tarihi sokusunu muhafaza ederek daha modern ve kullanışlı bir hale getireceğiz. Hızlı Trenin gelmesi ile birlikte vatandaşlarımız bu konforu doyasıya yaşayacaklar. Bunun yanı sıra o bölgede çevre düzenlemesi ve kalkınma hamlesi yapacağız. Gar çevresini sosyal alan otopark ve parklar ile donatacağız. O bölgenin şehir olan yol bağlantısını geliştirmek için alt geçit ve üst geçit çalışmaları yapacağız. O bölge daha hızlı bir gelişim sağlayacak. Böylece Karaman’ın o bölgesinde daha modern bir alan inşa edeceğiz.