Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’de tüm teşkilatların yıl sonuna kadar yenileneceğini söyledi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar programında Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri ve grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “AK Parti’nin 15 yıla yakın zamandır iktidarda kalmasının sırrı sürekli kendini yenileme iradesine sahip bulunmasıdır” dedi. Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti:

180 GÜNLÜK PROGRAM

Hem kadro hem program ve proje bakımından sürekli kendimizi yenileyerek milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendireceğiz. Bize tevazu yakışır, bu tevazudan asla taviz vermemeliyiz. Yönetim sistemi değişikliğinin ardından milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için artık önümüzde hiçbir bahane, hiçbir engel kalmadı. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için artık önümüzde hiçbir bahane, hiçbir engel de kalmadı. Bundan sonraki ilk seçim yılı olan 2019’a kadar yoğun ve netice almaya yönelik bir program uygulamaya mecburuz. İlk etapta, bugün söyledim, bakanlarımızdan 180 günlük bir çalışma programı hazırlamalarını bekliyorum. Bu çalışma tıpkı iktidara geldiğimiz ilk günlerdeki gibi 100 günlük programımız benzeri doğrudan milletimizin günlük hayatına dokunan, meselelerin çözümüne yönelik pratik teklifleri içermelidir.

ŞİKAYETİN ÜZERİNE GİDECEĞİZ

Yoğun bir şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerekir. Aynı şekilde partilerinin de teşkilatlarla ilgili çalışmaları süratle tamamlayarak seçim hazırlıklarına başlaması gerekir. Ne demek? Yani bu yıl sonuna kadar biz tüm il yönetimlerini, ilçe yönetimlerini, belde yönetimlerini yenilemek durumundayız. Adeta bir metal eskimesi görüyorum, dolayısıyla bu değişikliği yapmaya mecburuz. Belediyelerimizde nerelerde, ne gibi eksiklikler var, şikayetler nedir bunların üzerine gitmemiz gerekiyor. Arkadaşlarla da onu konuştum bir ekip burada oluşturacağız, bir ekip de cumhurbaşkanlığı makamında ve bu oluşturacağımız ekiplerle çok yoğun bir kontrol mekanizmasını çalıştıracağız. Çünkü aldığımız şikayetleri neticeye ulaştırmamız gerekiyor.

HAZİRAN SONUNDA BAŞLIYOR

Son üç yıldır Türkiye ve millet çok yoruldu. Birçok ülkenin çeyrek yüzyılda yaşamadığı kadar çok hadiseyi üç yıla sığdırdık. Milli reflekslerinde en küçük bir rehavete meydan vermedikleri için milletin her bir ferdine şükran borçluyuz. Bu borcu demokrasi ve ekonomide yapacağımız yeni reformlarla cevap vererek ödeyebiliriz. Milleti rahatlatacak bir programı süratle hazırlayıp hayata geçirmek mecburiyeteyiz. Bunun için milletin karşısına ilk etapta 180 günlük, ikinci aşamada ise 2019’a kadar olan dönemi kapsayacak daha derinlikli bir eylem planı ile çıkacağız. Zamanımız az ama işimiz çok. 180 günlük programı, haziran ayı sonu itibariyle başlatacağız.