Kongre öncesi AK Parti İl Başkanı Av. Abidin Çağlayan ve Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Burada konuşan Başkan Çağlayan "Onuncu ayda partimizin olağan kongre süreci başladı. Bir yıl öne alındı. Seçimden sonra özellikle 3-4 yıl seçim yoktu. Bu vesile ile teşkilatlarımızın yeniden canlanması, toparlanması, eksikliklerin giderilmesi dolayısıyla bu 3 yıllık seçim olmayan dönemin daha verilmesi değerlendirilmesi noktasında Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Olağan Kongre süreçlerini erkene aldı. Kongrelerimiz başladı. Ekim ayından itibaren delege seçimleri oldu. Türkiye genelinde sandıklar kuruldu delegelerimi belli oldu. Ocak ayı içerisinde kongre yapılması gereken yerlerde kongrelerimiz yapıldı. Ataması yapılan yerlere atamalar yapıldı. 5 bin nüfusunun üzerinde olan yerlerde kongreler yapıldı. Nüfusu 5 binin altında olan yerlerde ise atama usulü yapıyoruz. Belde kongrelerinin artından ilçe kongrelerimiz başladı. Yaklaşık 3 hafta önce başladı. Geçen hafta İdlib şehitlerimiz nedeniyle ertelendi. Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde kongre vardı. Üç ilçemizde de ertelendi. Kâzımkarabekir ve Ayrancı ilçelerinde kongrelerimizi yaptık. Bu hafta sonu da Pazar günü Merkez ilçe Kongremiz yapılacak. Ermenek bölgesinde ertelenen kongrelerimiz için başvurular yapıldı. Ermenek ve Başyayla 20 Mart'ta Sarıveliler ilçelerinde daha sonra yapılacak. İl Kongreleri de Eylül ayından sonra programlanacak. Haziran ayında tüm ilçelerin bitmesi bekleniyor. Merkez İlçe Kongremize Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül Bey katılacak." dedi.

HEPİMİZİN BİR DÜĞÜNÜ, BİR BAYRAMI OLACAK

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç ise "Delegelerimiz belirlendi. Pazar günü saat 10.00'dan itibaren kongremiz başlamış olacak. Arkadaşlarımızla ekip halinde tüm köy ve mahallelerimizde çalışma yapıyoruz. Bakanımız bizlere kongremizde eşlik edecek. Kongreler bir düğün bir bayram bir coşku şeklinde geçer. Hep bu şekilde oldu. Pazar günü de böyle olmasını sağlamak için ekip halinde çalışma yapıyoruz. AK Parti Karaman teşkilatlarının ve hepimizin bir düğünü, bir bayramı olacak" diye konuştu.