Ulaşıma Çalışkan Eli Değecek
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karaman’da ulaşım sorununu çözmek için projelerini açıkladı.
Ertuğrul Çalışkan ‘’ Belediyenin içerisinde gelmem nedeniyle yapılacak olan işleri çok iyi biliyorum. Şehri tanıyorum eksikleri biliyorum. Devam eden projeler var, başlanacak olanlar var ve bunlara ilave olarak bizim ortaya koyacağımız yeni projeler var. Hepsini aynı anda hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız. Biz laf değil proje üreteceğiz. Bunları da halkın hizmetine sunacağız. Karamanı adından söz ettirir hale getireceğiz ‘’ dedi.
İşte Ertuğrul Çalışkan’ın Ulaşımla ilgili projeleri;

Yeni Çevre Yolu Projesi
Yeni Çevre yolu projesi Karaman’ı ulaşımda merkez haline getirecek ve Doğu’dan, Karadeniz’den gelen trafik aksını Karaman’a çekecektir. Proje ile Karaman bir geçiş güzergâhı haline gelecektir. Proje kapsamında ulaşımda sorunumuz büyük ölçüde çözülüp Karaman hızlı bir şekilde gelişmeye başlayacaktır. Proje kapsamında 22 km’lik bir yol ağı planlanmamaktadır. Bu yol eski polis evi civarından başlayıp Karamanın çevresini genişleyerek dolaşacak E5 karayoluna bağlanacak. Diğer yandan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Üniversite ve okullar bölgesini içine alarak Tokileri içerisine alarak mut yoluna bağlanacak. Karayolları çalışmalarına başlaması için belediye olarak gerekli kamulaştırmaları yapacağız. Bu yol ağı üzerinde viyadüklerle ve kavşaklarla modern bir yapı oluşacak. İlk yıl 11 km, 2. Yıl 11 km’lik yol ağını tamamlayarak kısa bir sürede halkın hizmetine sunulacaktır.
Ulaştırma Master Planı
Ulaştırma Master Planı ulaşımda ki sorunu kökten çözecektir. Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte hazırlanan plan ile birlikte 7 tane yeni hat oluşmuştur. Bu hatlar şehrin bütün noktalarına hitap ederek ulaşım kalitesini artırmaya yöneliktir. Proje ile birlikte minibüsler modern hale getirilerek şehrin her noktasına ulaşacaktır. Ayrıca bu plana şehrin gelişmeye yönelik olan bölgeleri de dahil edilmiş olup gelişim tamamlandığında otomatik olarak ulaşım araçları o noktaya da hizmet verecektir. Bu plan ise uygulamaya koyarak Karamanda ulaşımda büyük bir devrimi hedefliyoruz.

Tramvay Projesi
Tramvay projesi gelişen Karamanı geleceğe hazırlamak için yapılmıştır. Proje ile birlikte Karamanın 50-60 yıllık toplu taşıma ve ulaşım sorunu çözülecektir. Şimdi hizmet veren otogarın olduğu yerde kongre ve fuar merkezi olacağı için şu anda olduğu gibi ileride de bir yoğunluk olacaktır. Bu yoğunluğu gerek şehir merkezine gerek üniversite kampüsüne taşımak için tramvay şık bir alternatif olacaktır. Konya Büyükşehir Belediyesinin değiştirdiği sistem nedeniyle vagonların mevcut bir bölümünü, bütün elektronik ve alt yapı sistemiyle Karaman Belediyesine vermeyi vaat etmiş prensipte anlaşmaya varılmıştır. Böylece Karamanın geleceği için önemli olan bir proje maliyetsiz bir şekilde halkın hizmetine sunulması planlanmıştır.  
Akıllı Bisiklet Projesi
Karamanı Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun hale getirmek ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için, bir çok Avrupa şehirlerinde olan akıllı bisiklet uygulaması Karamanda da hizmete konulacaktır. Akıllı bisiklet için bir çok yerde istasyonlar oluşturulacaktır. İhtiyaç halinde ve bisiklet tutkunları için vazgeçilmez olan akıllı bisikletler Karaman’a getirilerek şehre farklı bir hava katmak planlanmaktadır. İstasyonlar ise üniversite civarı hastane civarı toplu konut bölgeleri ve çarşı merkezlerinde farklı yerlere konularak şehrin tamamına hizmet verecektir. 
Çok Katlı Otoparklar Projesi
Şehrimiz de gözle görülür bir şekilde park sorunu var. Bu sorunun çözümü ise çok katlı otoparklar. Bunun için mevcut olan otoparklarda iyileştirme ve kapasite artırma yapacağız. Bunun yanı sıra yeni projeler kesinlikle alt katları otoparklı olacak. Şehir de kullanabilir arazilerde çok katlı otoparkla yaparak bu sorunu kökten çözeceğiz. 
Larendeye Önce Hemzemin Sonra Alt Geçit 
Larende bölgesinde merkezle arasında demir yolu hattı geçtiği için hem gelişim sağlayamamış hem de merkeze uzak bir görüntü de kalmıştır. Larende mahallesi ve o bölgede bulunan yerleşim yerlerinin gelişmesini sağlamak ve orayı bir cazibe merkezi haline getirmek için eski köprü ayaklarının yıkıldığı yere hemzemin ve alt geçit yapacağız. İmar planında gösterildiği şekle uygun olarak bu proje tamamlanana kadar oraya bir hemzemin geçit yapılarak trafik akışı sağlanacak. Proje hayata geçirildiğinde modern bir alt geçit ve hemzemin geçitle Larende bölgesinin şehirden kopmuş olan bağlantısı yeniden getirilecektir. Bu proje ve hızlı trenin gelmesiyle beraber Larende bölgesi cazibe merkezi haline gelecek ve orada çevre düzenlemesi gerçekleştirilecektir.

Mut Yoluna Çıkış Kavşağı Projesi
Mut yolu Çıkış kavşağı Valiliğin olduğu yerde modern bir kavşak çalışması yapılacaktır. Çift yolla birlikte Mut yoluna bağlantı planlanmaktadır. Maalesef bir çok Kazanın yaşandığı valilik kavşağı yeni yapılacak olan modern kavşakla hem kazalar azaltılacak hem de şehir görüntüsü kazandırılacaktır.