Parti Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından, Konya Gençlik Kolları İl Örgütü tarafından düzenlenen çocuk istismarına karşı, Konya Gedavet Parkında TBMM'ye gönderilmek üzere imza standı açtılar. 

Açmış oldukları standa vatandaşın yoğun ilgisi ile olumlu tepkiler alan Gençlik Kolları 1 hafta boyunca Konya'nın farklı merkez bölgelerinde imza toplama standı açacaklarını belirttiler.

Konya Gençlik Kollarının programına katılan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, çocuk istismarı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

"Bilindiği üzere her geçen gün yeni bir acı ile karşı karşıya kalıyoruz. Çocuklarımıza karşı yapılan bu insanlık dışı sapıkça saldırılar gün geçtikçe İktidarın yanlış ve çağdışı eğitim anlayışı sonucunda artmaya devam etmektedir. Ne yazık ki bu insanlık dışı haberler toplum olarak alışılmış hale gelmektedir.

Bizler bir taraftan çocuk istismarı sonlasın diyerek mücadele ederken, bir yandan da AKP'nin "çocuk evlilikleri" meşrulaştıran yasalarına karşı çıkıyoruz.

Gün geçtikçe çocuk istismarının daha da fazlalaşması ülkemizin en büyük utancı haline gelmiştir. Artık çocuklarımıza karşı yapılan bu insanlık dışı sapkınlıkların bir an önce son bulmasını, geleceğimiz olan çocuklarımızın acı çekmelerini değil, yüzlerindeki gülümsemeyi, sevgiyi, güzellileri görmek istiyoruz.

Aynı zamanda bu tür ahlaksız suçların cezaları daha da sertleştirilmeli ve toplum vicdanının rahatlaması için en ağır yaptırım ile cezalandırılmalarını istiyoruz."