İsmetpaşa Caddesi'nde toplanan ülkü ocakları mensubu gençler dualar eşliğinde, hazırlanan lokma tatlılarını vatandaşlara dağıtmaya başladı. Başbuğ Alparslan Türkeş’in, ortaya koyduğu görüşler ve gösterdiği hedefler ile her zaman Türk milletinin hislerine tercüman olduğunu kaydeden Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanı Latif Pulcu,
''Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i hakka yürüyüşünün 18. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, gençlik yıllarından itibaren bütün ömrünü Vatan ve millet hizmetine adamış, ülkenin mili birliği ve bütünlüğü için bu uğurda hiçbir fedakarlıktan da kaçınmamıştır. Milletine karşı olan derin sevgisi O’nu Milletin Başbuğ’u haline getirmiştir. 
Bilinmelidir ki Türkeş Bey, 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır. Attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehinedir. O, yalnızca son yurdumuzla sınırlı kalmayan, Türk'ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan, milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur.
Merhum Başbuğumuz hiçbir zaman kolay bir başarı vadetmemiş, menfaat tekliflerine, tehditlere ve bir yığın engellemelere kulak asmamıştır. İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.
Bu vesileyle Başbuğumuzu ebediyete intikalinin 18. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Bıraktığı yolda yılmadan yıkılmadan devam edeceğiz.'' dedi. Vatandaşların zaman zaman duygulandığı gözlerden kaçmazken, etkinlikte 5.000 lokma tatlısı dağıtıldığı bilgisi verildi.