Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik yapmış olduğu açıklamada;

"Artan gıda fiyatları öğrenciler için güzel bir iftar sofrası kurabilmeyi bile lüks haline getirdi.

Ramazan boyunca kendi hazırladığımız yemeklerle öğrenci sofralarına konuk olacağız. Çünkü Ramazan zenginlerin birbirlerini ağırlaması değil, olanın sofrasını paylaşması demektir."

Karaman'da da Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Durmaz, Gençlik Kolları İl Yöneticileri Üniversiteli öğrenciler ile birlikte iftar yaptı.

Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ yapmış olduğu açıklama da; "Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve arınma ayıdır. Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek ayda yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmalıyız. "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır."

Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, aç olanı doyurmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız. Her geçen gün artan gıda zamlarının sonucunda öğrenci arkadaşlarımızında iftar sofrası kurmalarında zorluklar yaşatmakta, bu durum karşısında bizler de öğrenci arkadaşlarımızın evlerine "Soframızı Size Getiriyoruz" diyerek birlikte iftar yapıyoruz.

Tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.