Karaman AK Parti İl Teşkilatı, Muş’ta terörden zarar gören ailelere 1 tır yardım gönderdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaman AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü; “Bilindiği gibi terör olayları ve PKK’nın bölge halkına yönelik sistematik sindirme, korkutma, rehin alma ve sivilleri kalkan olarak kullanma stratejisine karşı Devletimiz; sivil vatandaşını korumak ve bölgeyi teröristlerden temizlemek amacıyla Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak, Batman, Mardin ve Muş’ta bugüne kadar toplam 14 ilçede belli periyotlarda sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir. Bu ilçelerdeki operasyonlar büyük ölçüde başarı ile tamamlanmış ve bugün sokağa çıkma yasağı sadece 3 ilçede devam etmektedir. Devlet gerek vatandaşının güvenliğini sağlamak gerekse terör örgütünün bölgedeki varlığını tamamen ortadan kaldırmak amacıyla alınması gereken güvenlik önlemlerini almıştır ve operasyonlar da bu kapsamda devam etmektedir. 
Hükümetimizin bölgedeki birinci önceliği sivil kayıpların engellenmesi olduğundan, bazı ilçelerdeki operasyonlar uzamıştır.
Bu süreçte terör örgütünün mağdur ettiği, tehdit ettiği veya evine el koyduğu gerekçesi ile başka mahalle ve ilçelere taşınmak zorunda kalan vatandaşlarımıza gerekli olan sosyal yardımlar Valiliklerimiz ve Kaymakamlıklarımız vasıtasıyla yapılmıştır.
Devlet, terörden ötürü evlerini terk eden ve zorunlu olarak başka ilçelere, mahallelere göç eden vatandaşlardan gidecek yeri olmayanlara kalacak yer ayarlamış, bunların bir kısmına kira yardımı yapılmıştır. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan kişiler istekleri üzerine otellerde barındırılmakta ve ücretleri devlet tarafından ödenmektedir. Bunun yanı sıra bölgede faaliyet gösteren; vergi dairelerine kayıtlı küçük ölçekli esnafın bu süreçteki mağduriyetini bir nebze hafifletmek adına; faaliyet alanına göre 1500 lira ile 3000 lira arasında nakdi yardım yapılmaktadır. Yine evlerini terk etmek zorunda kalan ve gittiği yerlerde akrabaları veya tanıdıklarının yanında kalan ya da ev tutan ailelere ilk aşamada 300 lira olarak ödenen kira yardımı daha sonra 500 liraya, son alınan kararla bu yardım miktarı 1000 liraya çıkartılmıştır.
Bu ailelerin gıda ve diğer ihtiyaçları da Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla Kaymakamlıklarca karşılanmaktadır.
Görüldüğü gibi devletimiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirgemek amacıyla gereken bütün önlemleri almıştır. 
AK Parti Sivil toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı koordinasyonunda; AK Parti İl ve İlçe teşkilatları ve Belediye Başkanlıkları olarak terörden mağdur olan kardeşlerimize yönelik geniş kapsamlı bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız.
Bizlerde Karaman AK Parti Teşkilatı olarak, Teşkilatlarımızdan, halkımızdan, sanayicimizden bize ulaşan 1 tır dolusu Malzemeyi Muş’a gönderdik. Bu konuda yardımda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum.
Biz Kürdüz, Arabız, Türküz ama birlikte Türkiye’yiz. Biz kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlar devam edecektir. Çünkü biz birlikte Türkiye’yiz, birlikte yaşama iradesi sergiliyoruz. Biz AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız. O bölgelerde yaşayan her türlü etnik, mezhepsel ve dinsel yapının yanındayız. “ dedi.