Ünlü yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde şehrimizde vuku bulan ve vicdan sahibi herkesin büyük bir infialle karşıladığı iki hadisenin de yakından takipçisiyiz. Olayların faillerinin hak ettikleri cezaları alması için partimiz ve tüm teşkilatımız tüm Karamanlılar ve ülkemizdeki ehli namus vatandaşlar gibi adli sürecin sağlıklı işlemesi konusunda azami bir özen ve dikkat içindedir. Vuku bulan bu hadiselerde bizim yerimiz mağdurların ve onların ailelerinin yanıdır. Faillerin kimliği, aidiyeti, mesleği, yaşam tarzı ve düşüncesine bakmaksızın öncelikle karşısında durmamız gereken hususun biz suç ve suçlu olduğunu düşünüyor ve bu iki hadisede de bu iğrenç olaya sebebiyet verenleri kınıyor, lanetliyoruz. Suç suçtur, ahlaksızlık ahlaksızlıktır. Bunu kimin yaptığı önemli değildir. Suçlunun kimliği aidiyeti de önemli değildir. Suçlu suçlu, mağdur mağdurdur.
Sessizliğimizi kimsenin yaşananlara gözümüzü kapattığımız şeklinde yorumlama, değerlendirme hakkı yoktur. Yaşanan ve faaillerini nefretle kınadığımız iki hadiseyi de çok konuşmayı, her gün konuşmayı, her vesileyle konuşmayı ve gündemde tutmayı faillere karşı bir kamuoyu oluşturulması, işlenen bu suçlara kaşı toplumsal duruşun göstermesi açısından doğru bulanlar da haklıdır ve herkesin bu olayın takipçisi olma, bu olaylara tepki gösterme hakkı vardır. Ancak hadisenin bir de mağdurlar ve mağdur aileleri yönü vardır ki, hadisenin sürekli gündemde tutulması maalesef onların hem psikolojisinin daha da bozulmasına, daha da yıpranmalarına ve yıpratılmalarına sebep olmaktadır. Her iki failler vaka da adli makamlara intikal etmiştir. He iki vakada adli süreci gölgeleyecek bir durum söz konusu değildir. Kaldı ki, her iki vakada da adli süreç medyaya yansıyan haberlerle başlamamış, adli makamların bizzat harekete geçmesiyle başlamış, her iki vakada faillerin tutuklanıp işledikleri suçla ilgili soruşturmaların başlamasıyla medyanın gündemine gelmiştir. Yani herkesin nefretle kınadığı bu hadiselerde suçluların cezalandırılmasını sağlayacak adli süreç gazetelerde haber oldu diye başlamamış, bu süreç adli makamlar başlattığı için haber olmuştur.
Ne Karaman’da ne Ülkemizde kimsenin suç isnat edilen bu kişileri cezadan kaçırma gibi bir gayreti olmamasına rağmen, bu şekilde bir algının oluşturulmaya çalışılması, sanki adli süreç devam etmiyormuş gibi davranılarak kurumların ve kişilerin zan altında bırakılmaya çalışılması hem gerçek durumu yansıtmamaktadır, hem de zaten faillerin cezalandırılmasından çok mağdurları ve mağdur ailelerini psikolojik olarak cezalandıran bir hale dönüşmüştür. O nedenle zaten başlayan adli sürece herkesin saygı göstermesi, bu davayı dikkatle ve ısrarla takip ederken mağdurları ve mağdur ailelerini daha da üzmemek için yazarken, konuşurken özen ve hassasiyet göstermesi mağdurlar ve mağdur aileleri açısından elzemdir. Biz bu konuda hassasiyet ve özenimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
Konuşarak, konuşur gibi yaparak mağdurların mağduriyetinin arttırılmasına hizmet etmeyeceğiz. Ancak süreci dikkatle takip edeceğiz, faillerin en ağır cezayı alması için yargıya destek olacağız. Bu hadiseler ülke gündeminden düşse, unutulsa bile biz Karamanlılar unutmayacağız, unutturmayacağız, bu iki vaka da medya gündemine girmeden yaptığımız gibi medya gündeminden çıktıktan sonra da her iki davada da sürecin sonuna kadar takipçisi olmayı sürdüreceğiz.” dedi.