Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak 2019 yılı bütçesini değerlendirdi.

“Bu bütçede işçi, memur, emekli, esnaf, çiftçi yok." diyen CHP’li Ünver; asgari ücretliye bugün emekli olması halinde, 970 lira aylık bağlandığını dile getirdi.

Ünver; “Asgari ücretlinin yirmi beş yıl sonra emekli olduğunu düşünürsek o zaman alacağı emekli aylığının değeri bugünün parasıyla 718 lira olacak. Bu hesaplama çiftçi Bağ-Kurlular için yapıldığında alacağı emekli aylığı 621 lira olacak.” diye konuştu.

“2019 yılı bütçesinde emekli, işçi, memur, esnaf, çiftçi yok” demek için sadece 2008 yılında yapılan sosyal güvenlik reformunu ve bu reformdan kaynaklanan hak kayıplarının yeterli olabileceğini söyleyen Ünver sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“2008'de yaptığınız sözde sosyal güvenlik reformu olmasaydı bugün asgari ücretli işçi emeklisi 1.822 lira, çiftçi Bağ-Kur emeklisi 1.260 lira emekli maaşı alacaktı. İşte, sadece bu sebep bile bu bütçede emekli, işçi, memur, esnaf, çiftçi yok demek için yeterli.”