TBMM Genel Kurulu’nda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde konuşarak ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşın sorunlarını anlatan CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver: “Neymiş? Yeni ekonomik modelmiş. Neymiş? Üretim ekonomisine geçeceklermiş. Yahu, siz Konya Ovası'nda, Karaman'da buğday üretememişsiniz, kime ne anlatıyorsunuz?” dedi.

“EKMEK BULAMAYANLAR NE YAPSIN?”

İktidarın masallar aleminde yaşadığını ve "Kendi uçağımızı yapıyoruz, uzaya gidiyoruz, teknoloji üretip satıyoruz, sanayide çağ atladık, dünya bizi örnek alıyor, dünya bizi kıskanıyor." dediğini ifade eden Ünver; “Birisi çıkıyor doğal gazı açamayan vatandaşa ‘Evde otururken kazak giyin ya da kombiyi kısın.’ diyor, bir başkası, bir kap yemeği sofraya nasıl getireceğini düşünen anneye porsiyonları küçültmesini öneriyor, bir diğeri de maaşı enflasyon karşısında eriyen memura, emekliye ‘Soğan ekmek yeriz ama ekonomik kalkınmadan vazgeçmeyiz.’ diyerek hamaset yapabiliyor. Halktan kopuk, kafasını kuma gömmüş bu aklıevvellere soralım: Peki, ekmek bulamayanlar ne yapsın, onlar da pasta mı yesin? Dalga geçercesine ileri sürdüğünüz o yöntemleri millet zaten mecburiyetten uyguluyor; buna rağmen yetemiyor, yetişemiyor, yokluk içinde yaşam mücadelesi veriyor.” diye konuştu.

“YOKSULDAN DEĞİL EZENDEN YANASINIZ”

Konuşmasının devamında, iktidarın halkın çektiği zorluklardan haberdar olduğunu dile getiren Ünver; “Elbette farkındasınız; acı olan, bunları umursamıyor olmanız. Umursamazlığınız sizin on dokuz yıllık tercihlerinizin bir sonucu.” dedi. İktidarın yoksuldan, fakirden, ezilenden yana değil ezenden, paradan yana olduğunu söyleyen Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkeyi bu hâle on dokuz yıllık yanlış politikalarınız sürükledi. Bunu kim söylüyor? Cumhurbaşkanı söylüyor. Kime söylüyor? AKP Genel Başkanına söylüyor. Günü kurtarmak için konuşurken, ‘Yeni ekonomik modele geçtik.’ derken on dokuz yıllık iktidarı boyunca yaptıklarının hepsini reddediyor. Zaten şahsının ve sizin en iyi yaptığınız şey tarihi tersten yazmak. Dün savunduklarınızı bugün reddetmek sizin olağan hâliniz ve karakteriniz.”

“PARAYI ÖDEYEN MİLLET, HESAP SORAMAYACAK MI?”

Gelinen noktada, politikaları ve sermayesi tükenen AKP’nin kendisinin de tükendiğini dile getiren Ünver; “Tükenmeyen tek şey algı oyunlarınız. Neymiş? Yeni ekonomik modelmiş. Neymiş? Üretim ekonomisine geçeceklermiş. Yahu, siz Konya Ovası'nda, Karaman'da buğday üretememişsiniz, kime ne anlatıyorsunuz?” diye konuştu. CHP Milletvekili Ünver, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adıyla inşa edilen ucube sistemin felsefesini şu şekilde özetledi: “Simidi devlet, tankı özel sektör üretsin; domatesi, patlıcanı, hıyarı, devlet satsın; yolu, köprüyü, havaalanını yandaş yapsın; yese de yemese de geçse de geçmese de parasını millet ödesin ama asla hesap sormasın.”

“ÇETELER, YANDAŞLAR, PUDRA ŞEKERCİLER İKTİDARDAN MEMNUN”

Kendilerine karşı söz söyleyenlerin hapse atıldığını, memleketin yalandan uçtuğunu, ülkeyi yöneten “şahsım”ın hiçbir şeyden sorumlu olmadığını, vatandaşın yokluk ve yoksulluk içindeyken seçim istemesinin yasak olduğunu dile getiren Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Seçim olursa da oylar AKP kazanıncaya kadar sayılsın, olmadı, seçim iptal edilsin ama yine de kazanamasın. 2 ortak kafa kafaya verip memleketin canına okusun. Biri yalpalayınca diğeri, diğeri yalpalayınca biri payanda olsun. Büyük ortağa laf eden hain ilan edilsin, küçük ortağa laf edenin kafası kırılsın. Yine de herkes hâline şükretsin. Çetelerin kervanı, yandaşın devranı, pudra şekercinin harmanı sürsün, gitsin.”

“BATAN GEMİNİN MALLARINI MI PAYLAŞIYORDUNUZ?”

İktidarın yeni ekonomik modele geçiyoruz dediğini hatırlatan Ünver, bu yeni ekonomik modelin vatandaşa fahiş fiyatlar, soğan ekmek, taneyle meyve-sebze, gramla kıymayı reva gördüğünü, saraylarda sefa süren beylerinin ise badem unuyla, arı sütüyle beslendiğini dile getirdi ve ekledi: “İşte iktidarınızın özeti budur.” İktidarın, ekonomide kurtuluş savaşı verildiği yönündeki sözlerini de eleştiren Ünver; “Sevsinler. Velev ki öyle olsun. Ekonomiyi bu hâle kim düşürdü? Hulular mı, Zulular mı? O sırada siz ne işle meşguldünüz? Batan geminin mallarını mı paylaşıyordunuz?” diye sordu.

“KAYBEDEN HİÇBİR İKTİDARI AYAKTA TUTACAK KANUN YOKTUR”

AKP’nin milleti değil koltuklarını düşündüğünü söyleyen, felsefesinin ise “Numan kurtulmuş, Süleyman kurtulmuş. Bu size yeter. Ekonomi batmış, Türkiye batmış; kimin umurunda?” şeklinde olduğunu aktaran Ünver sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bir ara Seçim Kanunu'nu tartışıyordunuz. ‘Seçim barajı düşecek.’ diyordunuz. Sesiniz kesildi. Zannederim hesap tutmadı, anlaşamadınız. Önümüzdeki günlerde tekrar bu gündeme dönebilirsiniz ama şunu bilin ki: Kaybeden hiçbir iktidarı ayakta tutabilecek bir kanun yoktur çünkü halktan büyük, seçmenden büyük kanun yoktur. Geliyor, gelmekte olan, haberiniz olsun. O çok güvendiğiniz Erdoğan, seçimi çoktan kaybetti. Merak edilen muhalefetin ne zaman kazanacağı yani seçim tarihi. Getirin sandığı millet meraktan kurtulsun.”