CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de konuşma yaparak, gübre ve mazot maliyeti altında ezilen çiftçilerin ekim yapamadığını, ekim yapanların ise gübreyi yetersiz kullandığını dile getirerek; “Yetersiz gübre kullanımının ülkemize faturası ağır olacak.” dedi.

“ÇİFTÇİMİZ MALİYETLER NEDENİYLE EKİM YAPAMADI”

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de gübre ve mazot maliyeti altında ezilen çiftçinin yaşadığı sorunları dile getirerek üretimde yaşanması muhtemel düşüşe dikkat çekti. Ünver: “Seçim bölgem Karaman'la birlikte, ülkemizdeki çiftçilerimizin bir kısmı gübre ve mazottaki yüksek artışlar nedeniyle ekim yapamadı; ekim yapanlar ise gübreyi yetersiz kullandı veya hiç kullanamadı. Üzülerek belirtmeliyim ki yetersiz gübre kullanımının ülkemize faturası ağır olacak.” diye konuştu.

“YABANCI ÇİFTÇİLERİ DEĞİL TÜRK ÇİFTÇİSİNİ DESTEKLEYİN”

Artan gübre fiyatlarına nazaran Bakanlığın hububatta dekara 20 lira, diğer ürünlerde ise dekara 8 lira olarak uyguladığı desteğin yetersiz kaldığını ifade eden Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk çiftçisine yeterli destek verilmezse ithalat yoluyla yabancı ülke çiftçileri desteklenecek. Buradan uyarıyor, Tarım ve Orman Bakanlığını tribünden sahaya davet ediyorum. Bakanlık gübre, mazot, elektrik gibi girdi maliyetlerindeki artışları artık izlemekten vazgeçip tarımın, hayvancılığın ve çiftçimizin sorunlarına çözüm üretmeli; yabancı çiftçileri değil, Türk çiftçisini desteklemeli.”