Cumhur İttifakı partilerinin kendilerine soru sorulmasını pek sevmediğini fakat iktidarın, muhalefetin yönelttiği sorulara cevap vermesi gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Ünver, “Bu sorulardan kaçış da yok, hesabını vermeden kurtuluş da!” dedi.

BU HAK MI, ADALET Mİ, İNSAF MI?

TBMM kürsüsünde, “Millet işsizlikten kırılırken, istediğini alamıyorum diye babalar çocuğunun yüzüne bakamazken hatta bu sebeple intiharlar yaşanırken, haramzade beslemelerinizin üç beş koltuğu var. Sırf koltukla kalsalar iyi, üçer beşer de maaşları var. ‘Bu hak mı, adalet mi, insaf mı ey iktidar sahipleri?’ diye sormayacak mıyız?” şeklinde konuşan Ünver, “Siz ‘Nerede?’ sorusunu sevmiyorsunuz. Biz yine de sormaya devam edelim, iktidara oy veren vatandaşlarımız da şahitlik etsin.” diyerek Cumhur İttifakı sıralarına herkesin merak ettiği soruları sordu.

İNTİHARLARIN VEBALİNİ TAŞIYAN YÖNETİCİLER NEREDE?

Konuşmasına, cebindeki son para olan 12 lirayı eşine bıraktıktan sonra kendisini evinin balkonundan bırakarak intihar eden 3 çocuk babası Fedai Kuşçu’yu ve geçim sıkıntısı nedeniyle canına kıyan diğer yurttaşları da hatırlatarak başlayan Ünver; “Kıyamet günü Diyarıdicle'de kurdun kaptığı kuzunun hesabı bile Hazreti Ömer'den sorulacakken yoksulluk, yokluk sebepli intiharların vebalini üzerinde taşıyan yöneticiler nerede?” diye sordu. Ünver sorularına; "FETÖ darbesinin kilit ismi Adil Öksüz nerede? Bilmem kaç klasör dosyayla ‘İadesini istedik.’ dediğiniz FETÖ elebaşısı nerede?" şeklinde devam etti.

128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

İktidarın, "Dünyada oyun kuruyoruz, dosta güven, düşmana korku veriyoruz." dediğini fakat 1,5 milyar dolar kaparo verip alınamayan F-35’lerin nerede olduğu konusunda sessiz kaldığını söyleyen Ünver'in Cumhur İttifakı'na yönelttiği sorulardan bir kaçı şu şekilde: “Beşli çeteye milyar dolarlar akıtırken 50 milyon dolar yatırım yapamadığınız için bedavaya peşkeş çektiğiniz Tank Palet Fabrikasında iki yılda üretilip Türk ordusuna teslim edilecek 250 millî tank nerede? Bakanlığına kendi şirketinden dezenfektan satan, başdanışmanını bayi yapan ya da bayisini başdanışman yapan Bakan nerede? Mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçi nerede? Bu arada unuttum sanmayın, hesabını veremediğiniz Merkez Bankasının 128 milyar doları nerede?”

DEMOKRASİLERDE HELALLEŞME DEĞİL HESAPLAŞMA OLUR

Kendisine soru sorulmasını sevmeyen AKP Genel Başkanı’nın krizde yalnız bıraktığı millete “Helalleşelim” dediğini hatırlatan Ünver; “Biz de muhalefet olarak ‘Demokrasilerde helalleşme olmaz, hesaplaşma olur, getirin sandığı hesaplaşalım.’ diyoruz. ‘Bu, dış güçlerin ağzı.’ diyorsunuz. Başka bir şey diyoruz, trolleri harekete geçirip ‘Darbe iması.’ diyorsunuz. Muhalefet ne yapacak? Sussun mu istiyorsunuz? Bu yaklaşımın demokraside yeri yok. Bu olsa olsa pudra şekerinin etkisidir. Pudra şekerinden uzak durmakta fayda var diye düşünüyorum.” diye konuştu.

YETİMİN HAKKINI SAVUNMAK MECLİSİMİZİN GÖREVİ

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de yaptığı konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Vicdan duygusunu kaybedene vicdansız, ar duygusunu kaybedene arsız, edep duygusunu kaybedene edepsiz, ahlak duygusunu kaybedene ahlaksız, yönettiği Bakanlığa fahiş fiyatla dezenfektan sattıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi pişkin pişkin davrananlara, bir de ona sahip çıkanlara yüzsüz deniliyor. Yapana ‘Yaptı.’ demek, gereğini yapmak çok mu zor? Bir atasözümüz ‘Hırsız başkasının malını yedim zanneder ama yediği aslında kendi namusudur.’ der. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak Meclisimizin görevidir. Yetim hakkına göz koyanlara gereğini yapmamak ise suça ortaklık etmektir. Doğru, yanlış her şeye sahip çıkan trol aklıyla ülke yönetilmez. Meclisimiz kendisine yakışanı yapmalıdır.”