Ünver, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Siyasi hayatım boyunca hangi pozisyonda olursa olsun bir siyasetçinin halkına, seçmenlerine hesap verebilir olması ve hesap vermesi gerektiğine inandım. Bunun siyasetçi için bir görev, seçmenler ve halk için bir hak olduğunu düşündüm.

Bunun için ve bu bağlamda;

Bağımsızlık ve hürriyet uğruna başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış bu asil milletin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizlerin temsilcisi olarak ikinci yılımı geride bıraktım.

Göreve geldiğim günden bugüne dek, milletimizin hür ve bağımsızlık ateşi ışığında yine hemşehrilerim ve aziz milletimizin derdine ve sevincine ortak, yarınlarına yoldaş olmak için çalıştım. Bu 2 yıllık süre içerisinde Karaman’ımızın sorunlarını milletin verdiği kürsüden dile getirdim, çözüm aradım. Ülkemizde yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara, halkımızın geleceğini karartacak yasalara ve uygulamalara karşı tüm CHP grubuyla birlikte mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim.

Milletin sıkıntılarına gözleri kör, kulakları sağır bir iktidara karşı, milletimizin beklentilerinin sözcüsü; dahası hemşehrilerimin ve milletimizin sesi olmaya çalıştım. Hemşehrilerimize ve milletimize ‘işte Meclis’teki SESİMİZ’ dedirtebilmek için emek verdim. Aldığım geri dönüşlere göre, bunu da büyük ölçüde başardım. Ama yine de yapacak daha çok işimiz var.

Bundan 100 yıl önce Türkiye’nin karanlık semasında bir şafak yıldızı gibi parlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında geleceğe yürüyen her bir yurttaşımıza ve hemşehrilerime selam ediyor; sizlerin kıymetli oyları ile Karamanımızı TBMM’de temsil ettiğim 2 yılda yasama faaliyetleri kapsamında yaptığım çalışmaların bir kısmını, “SESİMİZ” adlı bu dergide bilgilerinize sunuyorum. Fiziki dergimizi gücüm yettiğince ve elim erdiğince siz dostlara ulaştırmaya çalışacağım” dedi.