Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman Karaman'da basın toplantısı düzenledi.Toplantı öncesi Karaman Öğretmen Evi Sosyal Tesisleri'nde  basın mensupları ile yemekte buluşan Yalman yenilen yemeğin ardından açıklamalarına başladı.


Açıklamalarında Türkiye'nin gündeminde olan Gezi Parkı olaylarını değerlendirerek başlayan Yalman Türkiye'nin gündeminin sürekli değiştini olaylara halkın gözünden bakılması gerektiğini ve Türkiye'nin dış politikadaki duruşunu değiştirmesi gerekteğini belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, belediye otobüsü yakmanın, polis otosu devirmenin, esnafın camlarını yerle bir etmenin adının ifade özgürlüğü olmadığını söyledi.

AB Parlamentosu'nun Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kararlarına hükümetin sert tavrını desteklediklerini belirten Yalman " Biz Tayyip Bey'in çıkışını hemen destekleriz burda. Yalnız Tayyip Bey'den bir şeyi de bekliyoruz. Avrupa bu işte.  Bunun kapısından dönün artık. Avrupa bize hiç dost olmadı" dedi.

AB'nin olaylarla ilgili kararlarını kabul edilemez gördüğünü vurgulayan Yalman, şunları kaydetti:

"Laiklik vurgusu yapıyorlar.  Ne alakası var. İkincisi ifade özgürlüğü diyorlar. Belediye otobüsü yakmanın, polis otosu devirmenin, esnafın camlarını yerle bir etmenin  adı ifade özgürlüğü mü oluyor?  'Polis şiddeti var, şiddet uygulayan polisler cezalandırılsın, tutuklananlar gözaltına alınanlar bırakılsın' deniyor.   Peki polise şiddet uygulayanlar ne olacak?  Polise parke taşı atanlar ne olacak? İşte Avrupa bu...  Hükümetin şu Avrupa'yı bir tanıması lazım.  Hala gözü kara gidiyorlar, biz buna üzülüyoruz.  Eğer AB'ye mesaj vermek istiyorsan AB Bakanlığı'nı kaldıracaksın. hükümet bu duruşunu, sert duruşunu devam ettirmeli. Ama yeterli görmüyoruz.  AB Bakanlığı'nı derhal feshetmesi lazım. 'Bundan sonra AB ile ilgili görüşmeler askıya alınmıştır' cümlesini kullanması lazım.  Bunun başka yolu yok,''dedi

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayab Yalman  Genişletilmiş İl ve İlçe Divan Toplantısı için Yunus Emre Konferans Salonuna geçti.