AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli bugün, Kale Restoranda basınla bir araya gelmişti. Toplantıya Dereli’nin yanı sıra Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı ve tekrar aday olan Ahmet Akca, Gençlik Kolları Başkanı A. Cemal Dinçay, Kadın Kolları Başkanlığı adına Zahide Hıdır ve basın mensupları katıldı.
Merkez İlçeye aday olan Selçuk toplantı ve toplantıyla ilgili değerlendirmeleri gazetemize yaptı.
Selçuk konuşmasında;’’ Seçime bu kadar kısa süre kalmışken il başkanımız tarafından yapılan basın toplantısına bütünlüğü ve iç barışı sağlamak adına davet edilmeyi beklerdik . Ancak maalesef ki davet edilmedim,’’dedi. 
Selçuk mevcut AK Parti Merkez İlçe Başkanın aday gösterilmiş olmasını normal bir durum olduğunu söyledi. Selçuk konuşmasının devamında;’’ Net bir şekilde söyleyeyim Ahmet Akca seçilmiş değil atanmış bir başkandır. Zaten Süleyman Soylu beyefendinin atadığı başkanı aday göstermemesi tezatlık oluştururdu. Biz Karaman’da bir ilki başardık. Türkiye genelinde olmayan izin verilmeyen seçim hakkını kazandık. Biz bu süreçte partimize ve davamıza zarar verecek hareket ve söylemlerden sonuna dek kaçınıyoruz. Adaylığımızı açıkladığımız günden beridir sosyal medyada ve yerel basında seviyeli ve düzgün bir çalışma yürütüyoruz,’’dedi.
Selçuk konuşmasının devamında; ‘’Şu an görev yapan ilçe başkanımız Ahmet Akca’yı atayan, Genel Merkezin kendisini yeniden aday göstermesi kadar doğal bir şey yoktur.  Bizler ısrarla her ortamda bunu dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Bu bir yarıştır. Biz bu bayrağı Karaman’da hak ettiği en yüksek seviyeye çıkaracağız. Dava bilincinde olan hiçbir üyemizle kişisel sorunumuz asla olamaz. Her şey evvela yaradanın takdiri, delegelerimizin verecekleri oy ile gerçekleşecektir. Nasıl ki bu süreçte seviyeli ve dik bir duruş sergiliyorsak, seçime giren diğer adayların da aynı duruşu sergilemesini bekliyoruz. Seçime bu kadar kısa süre kalmışken il başkanımız tarafından yapılan basın toplantısına bütünlüğü ve iç barışı sağlamak adına davet edilmeyi beklerdik. Daha öncede bizler muhatap alınmadığımızı ve bizlerle istişare edilmediği noktasında yaptığımız açıklamaların ne kadar haklı olduğunu bugünün yapılan basın toplantısı bir kez daha göstermiştir,’’dedi.