Şahin, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “Bugünkü nüfusumuz kadar, cephelerde şehit ver­di bu millet. Biz Çanakkale Harbi'ni neden yaptık? Bu memleket götürülüp Avrupa'ya vilayet yapılacak idiy­se Çanakkale Harbi'nde onca şehidi niye verdik? Ça­nakkale Harbi'ni kaybetmiş olsaydık İngilizler gelip bü­tün ülkeyi işgal edecekti, sonra istediği yeri satın alacak ve bizi garson, çırak olarak kullanacaktı. Şimdi Avrupa Birliği yoluyla aynı şeyi yapıyor. Haçlı Seferleri ile elde edemediklerini şimdi Roma Antlaşması ile gelip aldata­rak tatbik etmek istiyorlar. Hadise bu kadar mühimdir.” sözleriyle açıklamasına başladı.
Akıl bir işin sonunu hesap edebilmektir.
“Yıllardır Avrupa Birliğini anlatıyoruz. AB, ikiyüzlüdür yüze güler arkadan hançerler, terör kaynağı terörist sığınağıdır, ne yaparsa kendi çıkarları için yapar diyoruz. Bugün gelinen noktada maalesef yine haklılığımız ortaya çıktı. İktidarı ile Muhalefeti ile AB kapılarında bekleyenler, AB’den medet uman AB’ciler yine yanıldı, aldatıldı. Akıl bir işin sonunu hesap edebilmektir. Ama ne yazık ki işin sonunda aldatılmışız, bizi kandırmışlar diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışmak son yılların modası oldu.” diyen Şahin, İktidarın ve muhalefetin artık teslimiyetçi zihniyeti, taklitçi zihniyeti terk ederek her alanda Milli bir Devlet politikası oluşturması gerektiği belirtti.
Sorunu çözmek için sebebi ortadan kaldırmak yeterli.
“Bugün AB ile sorun, AB ilerleme raporundan kaynaklanıyor, zaten AB’nin her ilerleme raporu beraberinde bir sorunu getiriyor. Sorunun kaynağı AB’ye girmeye çalışmak. AB’ye almak için bize dikte ettikleri hemen hemen her madde sorunlu. Bu sorunu ancak AB Bakanlığını kapatarak, AB ile müzakereleri sonlandırarak çözebiliriz. Sorunu çözmek için sebebi ortadan kaldırmak yeterli. Zaten AB bizim için sadece bir ayak bağı bir engeldir.” şeklinde devam eden açıklamasında Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman il Başkanı Şahin; “Bugüne kadar AB, AB’ye uyum yasaları adı altında bizim Milli ve Manevi değerlerimize aykırı, toplumu ifsada, yozlaşmaya, vatanımızı bölünmeye sürükleyen bir çok yasa çıkarttırdı.” dedi.
İdam cezası bir haktır.
 AB Komisyon Başkanının açıklamalarına da atıfta bulunan Şahin; “Temizliği bizden öğrenen tek dişi kalmış canavar, İdam cezası yeniden gelirse müzakereleri durduracakmış. Durdurun bizim için bir mahsuru yok, hatta seviniriz. İdam cezası, Allah’ın belirli kıstaslara dayanmak şartı ile mağdur kuluna verdiği bir haktır. Cezayı Devlet verir ve hakkı kullanıp kullanmamak mağdurun inisafiyetindedir. Toplumu infiale sürükleyebilecek suçlara idam cezası verilebilmelidir.” dedi.
Bu düzen değişecek!
Şahin açıklamasını şöyle bitirdi. “Dünya üzerinde politikalarımızla etki etmek istiyorsak birilerinin lokomotifine vagon olmamalıyız, taklitçi zihniyeti, teslimiyetçi zihniyeti terk etmeliyiz. Şahsiyetli bir politika izlemeliyiz, Milli bir Devlet politikası oluşturmalıyız. AB bizim için bir çözüm, bir kurtuluş değildir. AB bizim için tam anlamıyla bir çözümsüzlük, istikrarsızlık, itibarsızlık ve esaret kaynağıdır. Çözüm ise bellidir İslam Birliğidir. AB ile müzakereler derhal kesilmeli, AB bakanlığı kapatılmalı, 1997 yılında kurulan D-8’lere önem verilmeli, ayağa kaldırılmalı İslam ülkeleri ekonomik işbirliğine, İslam ülkeleri ortak para birimine, İslam Birliğine, İslam ordusuna giden yol açılmadır. Ülkemizin ve tüm İslam coğrafyasının her türlü esaretten, zulümden kurtulmasının tek yolu budur. Milletimiz ve tüm İslam alemi müsterih olsun bu düzen değişecek! Bu zillet sona erecek.”