Saadet Partisi İl Başkanı Yasim Koz, yaptığı açıklama ile esnafın zor günler geçirdiğini belirterek Karaman halkını yerel esnaftan alışveriş yapmaya çağırdı.

Açıklamasında, daha büyük ekonomik sorunların an meselesi olduğunu ifade eden Başkan Koz: "Son yıllarda ülkemiz hemen her alanda sorunlar yaşamaktadır. Yıllardır tüm uyarılarımıza rağmen sümen altına atılan bu sorunlar zaman içerisinde çeşitli şekillerde patlak vermiş ancak algı yönetimi ile bunlar halktan gizlenmiş bu sorunlara çözüm üretilmemiştir. Bu günlerde ise ekonomik sorunlar had safhaya ulaşmış, vatandaşlarımızın bir numaralı gündemi haline gelmiştir. Saadet Partisi olarak ekonominin iyi gitmediğini büyük sorunlara gebe olduğunu daha önce defalarca ifade etmiştik. Şimdide uyarıyoruz bu politikalar ile devam edilirse bugünleri aratacak sorunlar ile karşı karşıya kalmamız an meselesidir." dedi.

Başkan Koz esnafın sorunlarına dikkat çekerek; "Bankalar hariç ekonominin tüm paydaşları farklı farklı sorunlar yaşamaktadır. (Bankaların sorunu verdiği krediyi tahsil edememe sorunu!) Zaten kredi ile ayakta durmaya çalışan esnaflarımızın pandemi süresince beli iyice bükülmüş, bazıları kepenk kapatmış, iflas etmiştir. Ayakta kalabilen esnafımız temel giderlerini bile karşılamakta zorlanmaktadır. İktidar ise esnaflara bugüne kadar olduğu gibi yine bankaları göstermekte, yine borçlanmalarını istemektedir ki bunu da SGK borcu, vergi borcu olmayacak gibi şartlara bağlamaktadır. Ne garip değil mi?" ifadelerini kullandı.

Karaman halkını, Karaman esnafından alışveriş yapmaya çağıran  Başkan Koz; "Böyle garip garip uygulamalar yapan iktidardan esnaf ümidi kesmiştir. Esnafın tek umudu kendisidir, hizmet verdiği halktır. Elbette tüm vatandaşlarımız ekonomik sorunlar ile boğuşmaktadır, daralan  bütçesine göre hareket etmektedir ancak iktidar tarafından anlaşılmayan şu gerçeği halkımızın anlamasını ümit ediyoruz. "Esnaf ekonominin orta direğidir." Yerel esnaftan alışveriş yapan bir çok şehir var ki esnafı bu zor zamanlarda kısmen daha iyi durumda. Bundan dolayı tüm Karaman halkını Karaman esnafından alışveriş yapmaya çağırıyoruz. Kendi esnafımızdan alışveriş yapalım, topluca savunma yapalım ki esnafımız 'Altın golü' yemesin." diyerek açıklamasını tamamladı.