İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Mevcut kabinede 10 değişiklik söz konusu. Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut sebepten affını istediler. Bir kısmı da benim takdirimle değişti ve Cumhurbaşkanımıza sundum ve onaylandı.

İŞTE YENİ KABİNE
Kabinede 10 değişiklik var
Başbakan Yardımcısı - Emrullah İşler
Adalet Bakanı - Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı - Ayşenur İslam
AB Bakanı - Mevlüt Çavuşoğlu
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Fikri Işık
Çevre ve Şehircilik Bakanı -İdris Güllüce
Ekonomi Bakanı - Nihat Zeybekçi
Gençlik ve Spor Bakanı - Akif Çağatay Kılıç
İçişleri Bakanı - Efkan Ala
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı - Lütfi Elvan

Karaman Milletvekili yeni Bakanımıza bu görevinden dolayı Karamangundem.com ailesi olarak kutlar, başarılar dileriz..

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?
12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğan Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans yapan Elvan, Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda planlama uzman yardımcısı uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı yapan Elvan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. Elvan, 2007 genel seçimlerinde milletvekilli olmak için DPT Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa etti.

23. Dönemde Karaman Milletvekili seçilen Elvan, 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. Elvan halen, 24. dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığını yürütüyor. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babası.

Elvan, Ak Parti hükümetleri döneminde en uzun süre aynı bakanlıkta kalan Yıldırım'ın koltuğunu devralacak.