Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Karaman Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti'ye başvurusunu yaptı. Uğurlu, başvuru dosyasını AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli'ye teslim etti.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun basın açıklaması şöyle;
“Hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduğum, tarihi ile, kültürü ile, büyüyen ekonomisi ve sürekli gelişen sanayisi ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Karamanımızda, tam dört buçuk yıldır belediye başkanı olarak hizmet etmekteyim.

Hizmet adına bu yola çıkarken, halkımıza sözler verdik. Planlanan, yazılan ve söz verilen her konuyu birer birer hayata geçirdik. AK Parti çatısı altında, görev almak bunu gerektiriyordu. Gücünü milletten alan, işi hizmet olan bu siyasi hareketimiz sayesinde, geçmiş yıllarda, siyaset kurumuna karşı sarsılan ve kaybolan milletin güveni yeniden teşekkül etti.

Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan ile birlikte 12 yıl önce, çıktığımız bu kutlu, bir o kadarda meşakkatli yolda, Onunla benimsediğimiz ilkelerimizden, hizmet anlayışımızdan asla sapmadan halka hizmet adına programlar hazırladık. Dört buçuk yıllık zamana tarihi hizmetler sığdırdık. Ve bütün bunları hep birlikte başardık.

Milletimizden aldığımız destek ve güçle, Milletvekillerimizin hemen her konudaki, görüş düşünce ve destekleri ile AK Parti çatısı altında görev alan bütün teşkilat mensuplarımızla, belediye personellerimizle tabi ki her şeyin başı olan Allah’ın izni ile bu tarihi hizmetleri gerçekleştirdik.

Bugün burada siz değerli basın mensubu kardeşlerimizle bir arada bulunmamızın nedeni, Karaman Belediye Başkanı olarak, hizmetle dolu geçirmiş olduğumuz bir döneme, yeni bir dönem daha eklemek arzumu paylaşmak istememdir.

Allah’ın izni ile bir 5 yıl daha Karamanda hizmete talibim. Resmi müracaatımı AK Parti İl Başkanlığı makamına bizzat iletiyorum. Müracaatta bulunan ve bulunacak olan diğer arkadaşlarıma da hizmete talip oldukları bu yolda başarılar diliyorum.

Önemli olan kimin aday olduğu değil. Önemli olan, yapılması gereken bu hizmetleri layıkıyla yapabilecek, diğer taraftan başarısına yeni başarılar ekleyen partimizi daha yukarılara çıkarabilecek isimlerin olmasıdır.

Ve en önemlisi, vatanımız, milletimiz ve devletimiz için, Karamanımız için, tüm insanlık için Yüce Mevlâm hayırlısı ne ise, bizlere onu versin diyorum. Katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyor ve hepinizi Allah’ın birliğine emanet ediyorum.”dedi.