Chp İl-İlçe Örgütleri ve Belediye Meclis Grubu adına açıklamada bulunan İl Başkanı Ahmet Ertuğrul açıklamasında;''
Belediye Meclis Üyelerimizin 07/12/2012 tarihinde vermiş olduğu ve sizlerle o tarihte paylaştığımız soru önergesine Belediye Başkanımız Sayın Kamil Uğurlu yazılı olarak cevap vermiştir.

Sayın Uğurlu verdiği cevapta Piri Reis vadisi projesinde yer alan  295.000 metrekare Belediye arsasının TOKİ ye 1 TL bedelle devredileceği söylemektedir, yaklaşık olarak 60 milyon TL arsa değeri olan bir bölgenin daha önceki TOKİ projeleri gibi dar gelirli vatandaşlarımıza hitap etmediği daire fiyatlarına bakıldığında görülecektir ve TOKİ nin buradan ciddi bir kazanç sağlayacağı ve bu kazancı Karamanda değerlendirmeyerek, Karaman dışındaki projelerde kullanacağını düşünüyoruz. Ayrıca Belediye Meclisinde çıkan bir kararla bu projeden 10 adet daire ve 1 adet villa tarzı konut alınması için yetki alındığı ve yaklaşık 3 milyon TL’nin ödeneceği konusu ise Belediyenin var olan borcunu çoğaltmak ve talep artırmaktan öteye gitmemektedir.

Karaman Belediyesi yeşil alanların TOKİ tarafından yapılacağı ve sosyal donatıların kendilerine devredileceğini söylemektedir acaba bu büyüklükte bir arsanın karşılığı olarak bunlar yeterli midir? Karaman Halkının ve Karaman Belediyesinin menfaatleri ekseninde yapılacak bir proje ile Belediyemizin 30.11.2012 tarihi itibarı ile 60.863.087 TL olan borcunu bile büyük oranda azaltmak mümkünken bu projeden Karaman Belediyesi değil TOKİ kazançlı çıkacaktır, sonuçta kaybeden yine Karaman olacaktır. 1600 daireyi içeren bir projeye bugüne kadar ne kadar ön talep alınmıştır ve bu miktar yeterlimidir,eğer projeye başlamak için gerekli şartlar oluştu ise başlama ve bitiş tarihleri nedir?


Bugüne kadar projenin tanıtımında 3 Belediye personeli görev almış ve 130.000 TL harcandığı tarafımıza bildirilmiştir bu miktar TOKİ tarafından mı karşılanacaktır ?Sonuçta bu projeden karlı çıkacak olan Toplu Konut İdaresidir doğru olan da budur.


Bu soruların cevaplarını  Karaman Halkı da bizde merak ediyoruz,Yerel seçimlerin yaklaşması ile başlayan bu proje hareketliliğinin ne kadarının gerçekleşeceğinin de takipçisi olacağız.Karaman kamuoyuna saygı ile duyurulur,''dedi.