Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı;
     
Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’nun dört bir yandan işgal altında olduğu bir dönemde 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlattığı Kurtuluş Mücadelesi, esarete mahkûm edilmek istenen, Türk Milletini şahlanışa geçirmiş, dalga dalga tüm yurda yayılan bu mücadele, milli birlik ve beraberlik duygusunu doruğa ulaştırarak Türk milletinin esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya duyurarak, başarıyla sonuçlanmıştır.

19 Mayıs'ta başlayan bu zorlu ve kutsal süreç, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla bitmemiş, milletimizi çağdaş dünya ile bütünleştiren Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla da sürdürülmüştür. Büyük Önder Atatürk “ Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz” diyerek büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet’i Türk Gençliğine emanet etmiştir. Türkiye Cumhuriyet’inin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasını yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir.

Türkiye Cumhuriyet’inin emanetçisi sevgili gençler, bu değerli emaneti korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak hepimizin en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmalı, birlik ve beraberliğimizi koruyarak toplumsal huzur ve refahımızı tehlikeye düşürecek hareketlerden kaçınmalısınız. Unutmayın ki gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine sizler taşıyacaksınız. Bizler gençliğimize güveniyor, onların yüzündeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz. Sizlere duyulan inanç ve güven yarınlardaki en büyük teminatımızdır.

 Bu duygularla, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 93. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve gençlerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum,''dedi.

...........
Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayram kutlama mesajı;
Elvan mesajında:

''19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin Samsun'dan başlattığı ve zaferle taçlandırdığı milli mücadelenin sembol tarihi olup, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmesi ile de daha bir anlamlı hale gelmiştir. Atalarımız bu milletin geçmişi ise gençliğimizin de geleceğimiz olduğu muhakkaktır. Gençliğe değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler ancak.

Gençlerimize düşen en büyük görev ise;  bu kutsal vatan topraklarını emanet aldıkları şekilde gelecek nesillere teslim etmek olmalıdır. Bu vatan sadece atalarımızdan bize miras kalan bir toprak parçası değil gelecek nesillere emanet edeceğimiz kutsal bir emanettir de. 

‘Büyük Türk Milletinin bağımsızlığı için millet  ve  toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı direniş ve şahlanışının bu yıldönümünde,  atalarının  Türk gençliğine güvenmekle ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan temiz, çalışkan, dürüst ve gerekirse vatan ve milleti uğruna canından dahi vazgeçebilecek kadar vatansever ve onurlu Türk Gençliğinin ve Büyük Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramını  kutluyorum''dedi.

...............


Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

“Milletimizin inanç, milli birlik ve beraberlik duygusuyla perçinlediği bağımsızlık mücadelesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayarak, dalga dalga tüm yurda yayılmış ve bugün üzerinde yaşadığımız bu topraklar bizlere miras kalmıştır. 

Bugün atılan adım, Türk Milleti’nin kaderini değiştiren, tarihte yeniden, daha güçlü olarak yer almasını sağlayan planlı, kararlı ve bilinçli bir adımdır. Yüce Milletimizin ezelden ebede yolculuğunda şahlanışının başlangıcı olmuştur. Büyük Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü başlattığı Milletimizi esenliğe kavuşturan süreç, her yönüyle bir başarı öyküsüdür. 

Atatürk, Türk gençliğine olan güvenini belirtmek üzere kurduğu Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir. Toplumun temelini oluşturan ailelerin görevi ise, iyi eğitim alan, teknolojiyi takip eden, zeki ve özgür düşünebilen genç beyinler yetiştirmektir. 

Gençlerimiz, bilgi toplumunun üreten, araştıran, sorgulayan bireyleri olabilmek için, her şeyden önce kendi kültürünü iyi bilen ve özümseyen, bu kültürü koruyarak evrensel değerleri benimseyen, bilgiye, düşünceye saygılı ve hoşgörülü olan, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, insanı her türlü değerin üzerinde tutan bir yaklaşımda olmalıdırlar. Bu başarıldığı zaman, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz ve hak sahibi olacaklardır, ülkemizi Yüce Önder'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesine taşıyacaklardır.

Milletimizin ve Türk Gençliğimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

............

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Uğurlu mesajında, “93 yıl önce Vatanımızın dört bir yanı işgal altında ve umutlar tükenme noktasındayken Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yakan Atatürk’ü 93 yıl sonra bir kez daha saygıyla, minnetle ve coşkuyla anmanın kıvancı içindeyiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, her şeyden önce bu günü gençlere armağan etmesi, Türk gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yarınlarımızım güvencesi gençlerimizin ve halkımızın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını” kutluyorum.” dedi.


Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
 
''Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 93. Yıldönümünü 19 Mayıs 1919 tarihi, Aziz Milletimizin Samsun’dan başlattığı ve zaferle taçlandırdığı Milli Mücadelenin sembol tarihi olup, Aziz Milletimizin Gençliğine bayram olarak armağan edilmesi ile de daha bir anlamlı hale gelmiştir.
 
Gençlerimize düşen en büyük görev;  bu kutsal vatan topraklarını emanet aldıkları şekilde gelecek nesillere teslim etmek olmalıdır. Bu vatan sadece atalarımızdan bize miras kalan bir toprak parçası değil gelecek nesillere emanet edeceğimiz kutsal bir emanettir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin ve Karaman halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum,''dedi.

...............

Chp İl Başkanı
 Ahmet Ertuğrul 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı;

''Akp tarafından yapılan değişikliklerle ve genelgelerle iktidarın Kurtuluş savaşımızın ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımı olan 19 Mayıs’ı unutturmasına izin vermeyeceğiz.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, artık bayram olarak değil “Gençlik Haftası” adıyla 19 Mayıs Stadyumu’nda değil, spor salonları ve alışveriş merkezlerinde kutlanacak. Bayram “Atatürk’ü Anma”, “Gençlik” ve “Spor” adlarıyla üç ana eksene bölünürken Atatürk bir hafta içinde sadece 19 Mayıs günü pastayla anılacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle bayram üçe bölünerek “Atatürk’ü Anma”, “Gençlik” ve “Spor” eksenlerine oturtuldu. Ancak bu uygulama ile “19 Mayıs” adı da yürürlükten kaldırıldı. Bir gün içinde törenlerle kutlanan bayram, 7 günlük bir program hazırlanarak “Gençlik Haftası” adını aldı. Bu yıl 30’uncusu düzenlenecek olan Gençlik Haftası, bundan önce her yıl, 19-25 Mayıs tarihleri arasında kutlanırken bu yıl program 15-21 Mayıs tarihleri arasında planlandı. 

Yapılan düzenlemeyle bayram, “Mustafa Kemal Atatürk’ten, Kurtuluş Savaşı’ndan, Türk Devrimi”nden koparıldı. “Atatürk’ü Anma” programda sınırlı bir şekilde yer alırken kutlamalar 19 Mayıs Stadyumu’na da kapandı.

19 Mayısın anlam ve önemini bilen bizler Akp İktidarının yaptığı bu düzenlemelere şiddetle karşı çıkıyor ve kınıyoruz.Karaman Valiliği tarafından ilgili genelgelere istinaden Atatürk Anıtına çelenk koyma isteğimiz reddedilmiştir ,bizler Milli Bayramların bu Ülke için değerini biliyoruz.

19 Mayıs kuruluşun,milli mücadelenin başladığı gündür.

19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür.

19 Mayıs,yarınları aydınlatan,çağdaş,uygar bir yaşama yönlendiren,tam bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal ATATÜRK’ün doğum günüdür.

19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine ve onun damarlarında akan asil kandaki kudretine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolcuğunu bu tarihte başlatmıştır. 19 Mayıs günü, bu ülkenin her yerindeki insanlara büyük Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı için Samsun’a ayak bastığı günü hatırlatır.Bu hatırlatmadan rahatsız olanlar gereğini yapmaya çalışmaktadır ama şunu bilmelidirler ki bu Cumhuriyeti seven,nasıl kurulduğunu idrak eden milyonlar hala vardır ve sonsuza kadar olacaktır.

 O yüzden 19 Mayıs bayramının kutlandığı bu günde herkes, başarıya ancak milletle birlikte ulaşılacağını bilmektedir. 19 Mayıs Bayramını hediye eden Büyük Atatürk’ün, cephede savaşan erimizden kundağındaki bebesiyle mermi taşıyan kadınlarımıza kadar herkesin, tüm milletimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirken, onların şanına yaraşır çocukları olarak el ele yürek yüreğe coşku dolu  kutlamalar gerçekleştirebileceğimiz nice Milli Bayramlar temenni eder 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Karaman halkımıza ve Ulusumuza kutlu olmasını diler saygılar sunarım,''dedi
...............

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı  Celalettin Güngörer'in 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı 

"Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 93. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını taşıyoruz. Asırlarca tarih sayfalarını zaferleriyle kaplayan Türk ulusu makus talihi karşısında çaresiz kaldığı bir dönemde, damarlarındaki bağımsızlık duygusuyla kadını, erkeği, genci, yaşlısı ve bütün varlığıyla düşmanı yerle bir etmiş; Türk'ün hiçbir zaman yenik düşmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ulu Önder, Türk gençliğine olan güvenini kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş, gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Ulu Önder, 19 Mayıs 1919 ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadolu'ya çıkış gününü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Bu sebepledir ki; Gençlerimizin de yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır”.
        “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, mukaddes vatan toprağının kurtuluşu yolunda gerçekleştirilen mücadelenin kıvılcımının çakıldığı ve Ulu Önder’in 19 Mayıs 1919 benim doğum günüm dediği bu anlamlı günün yıl dönümünde Türk milletinin, Karaman Halkının ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi, şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum” 


.................
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk ANKARALI, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı;

Ankaralı, yayınladığı mesajda şunlara yer verdi; "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, Milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Bu süreç kan, gözyaşı, yiğitlik ve başarılarla dolu bir bağımsızlık yolculuğudur.

Bu yolculuk, tüm dünyaya örnek olmuş bir yolculuktur. Bu önemli günün 93. yıldönümünde AK Gençlik olarak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gençler! Şartlar ne olursa olsun, kendiniz için ülkeniz için,insanlık için ideallerinizi yitirmeyin' sözünü benimseyerek ideallerimiz doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu vesile ile geleceğimizin teminatı olarak ifade edilen tüm genç arkadaşlarımızın 19 mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlarım." dedi.