Türk Kadınlar Birliği, Karaman Şube Başkanı Nevin Tümene 25 Kasım,  Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Tümene açıklamasında ;''Kadına dair kutlamaktan mutluluk duyduğumuz günler var ! 
Mayıs’ın ikinci Pazarını, Anneler günü-  08 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü-  07 Aralık’ı  Kadının Seçme ve Seçilme günü olarak kutluyoruz. 
25 Kasım ise en üzücü günlerden biri
Antik Çağdan beri kadının bedeni, her savaşın üzerinde cereyan ettiği savaş toprağı olmuştur. Biz kadınlar, savaş dönemlerinde hem anlamsızca öldürülüyoruz, hem eşlerimiz, çocuklarımız katlediliyor, hem de tarihsel yazgımız haline gelen tecavüz olaylarına maruz kalıyoruz. Bir yandan da, erkeklerin savaş cephelerine sürülmeleriyle boşalan yerler ucuz kadın emeğiyle dolduruluyor; savaşın yol açtığı açlık ve yoksulluğun katlandığı sömürü işletiliyor.
Diğer yandan; namus, töre cinayetleri, koca-baba dayakları, işkence medyada magazinleştirilerek sunuluyor. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı, ne söylediği ya da nasıl giyindiği sorgulanıyor. Fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan kadınların bunu hakkedip hakketmediği tartışılıyor; kurbanlar suçlanıyor, suçlular "mağdur" ilan ediliyor. Şiddet, dinsel-geleneksel önyargılarla, cinsiyet ayrımcı politikalarla ve yasalar eliyle meşrulaştırılıyor.
Kadınıyla barışamayan bir toplumun, medeniyete ulaşmasına imkan olmadığını umuyorum ki en kısa zamanda anlayalım,''dedi.