TEMA Vakfı Karaman Başkanı Muttalip Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, 35 kişilik bir grupla Karapınar'a gezi düzenledi.
Yıldırım, erozyon sahasında yaptığı konuşmada, birinci derecede erozyon önleme bölgesi olan Karapınar'da ağaç, doğa ve çevre sevgisinin ileri safhada olmasından ve Karapınar TEMA Vakfı'na da yardımcı olmalarından dolayı tüm yetkililere teşekkür etti. Kum fırtınasının hızını artırdığı zamanlarda kalkan toz bulutunun, insan ve hayvan sağlığı yönünden son derece zararlı olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti;

"Savrulan ince kumlar burun ve ağız yoluyla insanlarımızın vücuduna bir şekilde girerek astım, bronşit ve böbrek hastalıklarına neden oluyordu. Kum fırtınası boyunca insanlar, hayvanlar ve araçlar bulundukları yerden bir başka yere gidemediği gibi eğitimde de aksamalar meydana geliyor. Zararlar büyük boyuta ulaşıyordu. Ancak yapılan çalışmalarla bu felaketin önüne geçildi. Karapınar yemyeşil bir görünüme girdi. Burada elde edilen zafer tüm dünyaya örnek oldu. Karapınar halkının yokluklar içinde verdiği mücadele alkışlanır." Heyet ziyaret kapsamında, göller, obruklar, tarihi Sultan Selim Camii ve külliyesini gezdi.