1956/3 tertip askerler 40 yıl sonra Karaman’ın Demiryurt Köyü’nde buluştular. Karamanlı asker Ömer İnanç bir asker arkadaşının vefat etmesinin ardından asker arkadaşlarını tek tek buldu. İlk olarak Konya’da 11 asker arkadaşı ile buluşan İnanç, Karaman’ın Demiryurt Köyü köyünde 13 asker arkadaşını ağırladı. 40 yıl sonra ki buluşmaya Sümer Solak, Selim Dayan, Mustafa Çekirdek, Latif Özaktaş, Aziz İritaş, Zeki Sarsılmaz, Ahmet Yılmaz, Hamza İnce, Ramazan Duran, Ali Osman Karapınar, Ahmet Hakan, Şakir Ahraz ve Ömer İnanç katıldı. 40 yıl sonra gelen buluşma Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yılların arkadaşları bu anlam dolu buluşmada duygusal anlar yaşadılar.
Demiryurt Köyü’nde gerçekleşen buluşmada Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 13 arkadaş birbirileri ile bolca sohbet etti. Hatıralarını yad eden askerler, 40 yıl sonra ki gelen buluşmadan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Gün boyunca birlikte vakit geçiren askerler aralarında sıkı bir aile bağı kurdular. Vatani görevini yaparken aynı yerde görev yapan 13 asker, vatan millet için gittikleri askerden böyle güzel ve büyük dostluklarla döndüklerini belirttiler.
Heyecanları gözlerinden okunan 1956/3 tertip askerler, her yıl bir ilde buluşmaya karar verdiler. 40 yıllık arkadaşlar önümüzde ki yıl Hatay da buluşarak hasret giderecekler.