Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncelikli gurbetçi ailelerimize ve Karamandaki ailelerimize yönelik  seminer düzenliyor.

Seminerle ilgili açıklama yapan İl Müdürü Hasan Erkan şunları söyledi:
“Aile destek aldığımız , paylaştığımız ve sığındığımız sıcacık bir yuvadır. Türk toplumunun gelenek ve göreneklerini koruma noktasında Türk aile yapısını korumak büyük önem arzetmektedir.
Aile kavramı genelde çocuklar için çok önemli görünsede, yetişkin insanlar için de en az çocuklar kadar önemlidir.  Ailenin güçlülüğü ve sürekli olması hem çocuklar için hemde yetişkinler için yararlı etkiler oluşturur. Dağılan ve sorun olan ailevi ortamlarda, çocukların gördüğü zarar kadar yetişkinlerde bu durumdan etkilenmekte. Problem olan bir ailede o ailenin bütün fetleri ondan etkilenmektedir.
Bizim toplumumuzda Aile kavramı çok önemlidir. Ülkemizde aileye verilen önem diğer ülkelere nazaran daha fazladır. Son dönemlerde giderek zayıflamakta olan aile kurumuna gereken önemi vermek ve her zaman aile kurumunu güçlü tutmak hem yetişkinlerimiz hem de çocuklarımız için daha sağlıklı bir geleceğe adım atmanın en doğru yolu olacaktır.
Aile düzeninin bozuk olduğu aile sıcaklığının tanınmadığı bir toplumda,  mutluluktan sağlıklı bir gelecekten bahsetmek asla mümkün değildir. Mutlu bir evdeki sıcaklık tüm mahalleye, tüm şehre, tüm ülkeye yayılır. Bu vesileyle bizde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak daha sağlıklı bir gelecek için ilk önce gurbetçi ailelerimizi düşünerek onlara yönelik “ Aile Eğitim Programı” düzenledik.
31.07.2012-02.08.2012 tarihleri arasında 3 gün sürecek programda öğleden sonraları Karaman gezisi ve etkinlikler düzenlenecektir.Katılmak isteyen ailelerimiz program başlangıç tarihine kadar Aile Danışma Merkezine kayıtlarını yaptırabilirler” dedi.
Adres: Fenari Mah. Kemal Kaynaş Cad. No: 46 İstiklal İlköğretim  Okulu Yanı Karaman Tel: 214 33 89