Ak Parti Karaman Teşkilatı Sosyal İşler Başkanı Ümit Gülin Göksoy;’’ Engelli olmak bir kader mahkûmluğu değildir. Utanılacak, hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum hiç değildir. Onun için engelli vatandaşlarımızın ve engelli yakını olan vatandaşlarımızın üzülmesine, utanmasına, saklanmasına gerek yoktur ve hiç kimsenin onları hor görmesini, dışlamasını, utandırmasını ve üzmesini kabullenmemiz mümkün değildir. Aksine aynı dünyayı paylaşan bizler birbirimize sahip çıkmalı, birbirimizin eksiğini tamamlamalı, yardım etmeli ve destek olmalıyız.
Hiçbir engel, hayatta mutlu ve başarılı olmaya engel değildir. Tek engel var o da eğitimsizliktir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımız, onların yakınları ve bütün bir toplum olarak bunun bilincinde olmalıyız.Ak Parti olarak biz de engelli vatandaşlarımız için kurulmuş dernek yönetimleriyle görüşüp onların sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini dinleyerek çözüm bulmaya dertlerine deva olmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata uyum sağlamaları her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için de düzenlemelerimiz sürüyor. Sokakları, toplu taşıma araçlarını, kamu ve belediye hizmet binalarını yeniden düzenliyor, engelli kardeşlerimizi gözetecek şekilde ulaşımı daha da kolaylaştırıyoruz. Belediyelerimizin araç gereç noktasında bütün düzenlemeleri yapmaları, bütün yaya kaldırımlarını buna göre düzenlemeleri konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi. Ve bu tür organizelere devam edeceğine değindi.

Ardından  Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer’in konuşmalarının akabinde İl Başkanı Kerim Dereli ve  engelli çoçuklarımızın pasta kesimiyle eğlence programı devam etti. Bütün  engelli vatandaşlarımız müzik eşliğindeki eğlenceye katıldı. Katılan engelli vatandaşlarımız bu eğlence programından menuniyetlerini bildirdiler.