Hz. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri gün Mevlit Kandili olarak kutlanmaktadır. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, hiç şüphe yok ki insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir.

Böylesine önemli günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir.

Peygamberimizin çocuklara karşı merhameti, kadınlara karşı sevgisi ve fakirlere karşı olan ilgisi yaşayarak hayatı öğreten bir öğretmendir. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Bu nedenle Mevlit Kandili onun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır.

Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandil dolayısıyla, İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, Yüce Allah’tan, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini diliyorum.