AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine ŞİMŞEK; ” Yurt savunması adına konulan ve büyük kahramanlık destanı yazılan Çanakkale Savaşı’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir zafer olduğunu belirtti.

   Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale Savaşları sonunda zamanın en gelişmiş silahları ile donatılmış düşman kuvvetleri, Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış,  geri çekilmek zorunda kalmıştır.
    Kazanılan bu zaferde Türk kadınının önemine de değinen Şimşek , “Tarih boyunca Türk Kadını hayatın her safhasında erkeğin yanında yer alarak sorumlulukları paylaşmıştır. Kurtuluş savaşında verdiği büyük mücadelede erkeği ile omuz omuza cephedeki yerini almış, düşmana karşı silahı ile çarpışarak, cepheye mermi taşıyarak, yaralı askerleri tedavi ederek, silah ve giyecek imal ederek vatanın kurtuluşunda ve bugünlere ulaşmamızda hak sahibi olmuştur. 

Bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bize düşen görev onlara manevi destekte bulunma, onları hatırlamaktır. Bizde bugün onlarla bir araya gelerek şehitlerimiz için mevlit ve Yasinler okuduk. Allah bu dualarımızı ellerine ulaştırsın.”