AK Parti Karaman İl Teşkilatı Sosyal İşler Birim Başkanlığı otistik vatandaşlar ve aileleri için kahvaltı programı düzenledi.
Daha önce bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımız için düzenlenen kahvaltı programı bu kez de otistik vatandaşlarımız ve aileleri için düzenlendi.
Karaman Kale Restorantta düzenlenen Kahvaltıya  AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli,  AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Vali Murat Koca ve eşi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Belediye Başkan Vekili Ali Konukseven ve eşi,  AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmet Ateş, İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Taşol ve 500 e yakın otistik vatandaşımız ve ailesi katıldılar.
Programda AK Parti İl Başkanı,AK Parti Merkez İlçe başkanı, İl Genel Meclis Başkanı ,Vali , Belediye Başkan Vekili, AK Parti İl ve Merkez İlçe sosyal işler başkanları otistik vatandaşlarımız ve aileleriyle birlikte kahvaltılarını yaparak kendileriyle tek tek ilgilendiler. Taleplerini, sıkıntılarını dinlediler. Çocuklara şişirilmiş balon verdiler. Ayrıca Rehabilitasyon merkezinin yöneticisi,müdür ve öğretmenlerinden katılanlar da engelli haklarıyla ilgili istişarede bulunarak yine otistik vatandaşlarımızın talep ve sıkıntılarını dile getirdiler.Vatandaşlar ve rehabilitasyon yetkilileri bu program sayesinde hem moral buldukları için hem de sıkıntı ve isteklerini kendileri birebir iletebilme imkanı oluşturdukları için Ak Parti sosyal işler başkanlarına teşekkürlerini ve memnuniyetlerini bildirdiler.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Ümit Gülin Göksoy “Engelli olmak kesinlikle ne bir kusur ne de bir kader mahkumluğudur. Hiçbirimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Bugün sağlık ve sıhhatimizin yerinde olması bu durumun yarın da devam edeceğinin garantisi değildir. Engellilerimiz ve tabiki yaşlılarımız her türlü pozitif ayrımı hak etmektedirler. Ak parti bu haklarını kullanabilmeleri için sürekli yanlarında olmuştur. Parti tüzüğümüze göre  engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilenebilmek adına  EKM (Engelli Koordinasyon Merkezi) birim başkanlığı oluşturulmuştur. 
AK Parti hiçbir şekilde insan ayrımı yapmadan toplumumuzu oluşturan tüm şahıslara eşit hakları ve imkanları sağlamak için çalışmaktadır.Engellilikle ilgili sorunların çözümü için devrim niteliğinde birçok ilke imza atmıştır. Engelli hakları için birçok yasa çıkartmıştır.  Engelliliği bir kader olarak görmemiş, bununla ilgili her adımı cesaretle atarak engelli vatandaşlarını hayatla barıştırmıştır. Engelli vatandaşlarını hayatın her alanında görmek için gerekli politikaları üretmiş ve zaman kaybetmeden hayata geçirmiş, uyguladığı sosyal politikalarla birçok ülkenin önüne geçmiştir.  Engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilmeleri için, bilgi ve kültür seviyelerini yükseltmeleri için, bir meslek sahibi olabilmeleri ve mesleklerinde iş sahibi olabilmeleri için, diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri için, toplumun her alanında bulunabilmeleri için genel merkez, il, ilçe teşkilatlarımız gereken bütün gayreti her daim göstermiştir. Eğitimle ilgili ihtiyacı olan tüm engelli kardeşlerimiz, taşıma ücreti de devletimizce karşılanmak suretiyle, özel eğitim merkezlerinden ücretsiz yararlandırılmıştır. Her anlamda ve alanda engellilerimiz için hizmetlerimiz artarak devam edecektir. “ dedi.