Engelli Araçları 5 Aralık’ta Sahiplerine Teslim Edilecek
Hollanda’da yaşayan Karamanlı hayırsever vatandaşların katkılarıyla toplanan akülü-aküsüz araçlar ve engelliler için bazı ihtiyaç malzemeleri ilimiz ve köylerinde bulunan engelli vatandaşlara düzenlenecek bir törenle teslim edilecek.

Konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Hollanda Bizbize Karaman Çalışma grubu üyeleri Zekeriya Aslan, Ali Kondu ve Nusret Öksüz katıldı.
İl Müdürü Hasan Erkan yaptığı açıklamada, “5 Aralık Çarşamba günü Kazım Karabekir Spor Salonunda saat 14.00’de düzenlenecek bir programla 70 tane akülü aracımız engellilere dağıtılacak. O gün yine Hollanda’dan gelecek grup gökkuşağı bir müzik grubu türkülerden oluşan bir sıra gecesi düzenleyecek. Bunun yanında yine Dünya Engelliler haftası olması sebebiyle Ermenek Alirıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan özürlülerimizin oluşturduğu bir folklor ekibimiz ve ritim saz gurubumuz ve mehter takımımız konser verecek” dedi.
Bizbize Karaman Çalışma grubu adına konuşan Hollanda Kılbasanlılar Derneği Başkanı Zekeriya Aslan’da, “Biz Hollanda’da kendi programımızı kendimiz yapalım adıyla bu işe başladık. 7 Ekim’de yaptığımız bir programın hatırası kalsın diyerek böyle bir kampanya başlattık. Engelleri kaldıralım sloganıyla bu işe başladık. 12 köy derneğinin katkısıyla düzenlediğimiz bu şölenden elde ettiğimiz gelirle akülü engelli araçlarını aldık ve 5 Aralık’ta da ihtiyaç sahibi hemşerilerimize dağıtacağız” diye konuştu.

kgrt